Turkcell, yeni santrallerini devreye aldı

Van ve Hatay'daki santrallerini hizmete sokan GSM operatörü, Gaziantep'teki santrali Eylül'de açacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell, Van, Gaziantep ve Hatay'da, toplam 5 milyon 200 bin abone kapasiteli yeni nesil santrallerini hizmete sunuyor. 

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, Turkcell'in Van, Gaziantep ve Hatay'da kurduğu yeni santraller, çevre illerle birlikte toplam 5 milyon 200 bin kişiye hizmet verecek. Van, Gaziantep ve Hatay'da açılan yeni nesil santrallerin her biri, aynı anda 1 milyon kişinin görüşme yapabilmesine olanak sağlıyor. Turkcell, Van ve Hatay'daki santrallerini Ağustos'ta hizmete soktu, Gaziantep santrali ise Eylül ayı içinde devreye girecek.

Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Turkcell Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, şunları kaydetti:

"Turkcell olarak kapsama konusunu yalnızca rakamlardan ibaret görmüyoruz. Kaliteli mobil iletişim hizmetini ülkemizin her köşesine taşımak, tüm Türkiye'de ekonomik hayata ve istihdama katkı sağlamak bizim için toplumsal bir görev. Turkcell olarak şebeke yönetimi ve teknoloji alanlarındaki 16 yıllık deneyimimiz ile gerek 2G'de gerekse 3G'de müşterilerimize açık ara en geniş kapsamayla, en üstün kalitede ve en yüksek hızla mobil iletişim hizmeti sunmaktan gurur duyuyoruz.

Ekipman, arsa ve bina maliyetleri ile 3 yeni santralimiz için Van, Gaziantep ve Hatay'a toplam 15 milyon doları bulan yatırım yaptık ve bu illerle birlikte operasyon merkezlerimizin sayısını 36'ya yükselttik. Teknolojik gelişmelere paralel olarak yatırımlarımızı artırıyor, daima en yeni teknolojiyi yakından takip ederek müşterilerimize sunuyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir