Turkcell'in çiftçi paketi 400 bin aboneye ulaştı

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül, "Hedefimiz, eğitimlerimizi 6 ayda toplam 1 milyon kez çiftçilerimize ulaştırmak" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA - Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül, 5 ay önce çiftçilerin hizmetine sundukları "Çiftçi Paketi"nde abone sayılarının 400 bine ulaştığını belirterek, "Türkiye çiftçisinin hayatına değer, bereketine bereket katmaya devam ediyoruz" dedi.

Sevilengül, Adana Çiftçiler Birliği'nde düzenlediği basın toplantısında, çiftçi paketinin, tarımsal faaliyet gösteren abonelerinin faydalanması için özel olarak hazırlanmış, mobil bilgilendirme ve eğitim uygulamaları, avantajlı tarife, sektöre özel indirimler ve marka anlaşmalarından oluşan bir paket olduğunu bildirdi.

Amaçlarının mobil teknolojiyle Türkiye çiftçisinin hayatını kolaylaştırmak ve desteklemek olduğunu ifade eden Sevilengül, bu projeyi bilgi toplumu yolunda önemli bir adım olarak gördüklerini belirtti.

Sevilengül, tarımsal üretimi bilgi çağına taşıyan paketin büyük ilgi gördüğünü, 5 ayda 400 bin aboneye ulaştıklarını ifade etti.

Çiftçi paketi abonelerinin yüzde 33'ünün bahçe bitkileri, yüzde 14'ünün meyve, yüzde 13'ünün sebze ürettiğini, yüzde 9'luk kesimin ise organik tarımla uğraştığını ifade eden Sevilengül, "Hayvancılıkla uğraşanların yüzdesi ise 31. Paket üyeleri yılda 3 milyon ton sebze ve meyve, 2,2 milyon ton tarla bitkisi, 68 bin ton et ve kanatlı hayvan üretimi yaptı. Bu üretimle ekonomiye 4 milyar TL üzerinde katkı sağladı" dedi. Tarife kapsamında faturalı hatlar için yurt içi her yöne 500 dakikası ayda 29, faturasız hatlarda 5 dakikası 30 kuruşa hizmet verdiklerini kaydeden Sevilengül, cazip iletişim tekliflerinin yanı sıra verimi artırmaya yönelik mobil eğitimler, lokasyona özel günlük hava durumu, Türkiye ve dünyadan haberler, ürüne özel bilgiler ve anlaşmalı kuruluşlardan indirim fırsatlarının da bulunduğunu ifade etti.

Sevilengül, şunları söyledi:

"Paketin avantajlarını daha da ileri taşımak için yoğun bir çaba içindeyiz. İndirim fırsatlarının yanı sıra bereketli tarife, konuma özel zirai hava durumu, ürüne yönelik bilgi paketi ve mobil eğitimler sunuyoruz.

Örneğin, ekim ayında domates fiyatlarının bir anda yükselmesine neden olan 'yaprak galeri güvesi' hakkında hemen bir mobil eğitim müfredatı oluşturduk ve 3 günde 165 bin çiftçimize ulaştırdık. Paket üyelerine sunduğumuz mobil eğitim fırsatıyla 'dünyanın en büyük tarım konulu özel dershanesini oluşturduk' diyebiliriz. Hedefimiz, eğitimlerimizi 6 ayda toplam 1 milyon kez çiftçilerimize ulaştırmak."

Bu konularda ilginizi çekebilir