Türker: Bazı gerçekler gizleniyor

DSP Genel Başkanı Türker, durdurulan TIR'ların içinde silahların yanı sıra altın ve para ele geçirildiğini iddia etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DSP Genel Başkanı Masum Türker, durdurulan MİT tırlarına ilişkin, "İnşallah ileride Türkiye, uluslararası camiada suçlanmaz" dedi. 

Türker, Çanakkale'de bir otelde düzenlendiği basın toplantısında, durdurulan TIR'ların içinde silahların yanı sıra altın ve para ele geçirildiğini iddia etti. 

Cumhuriyet gazetesinin bu konuyla ilgili haberini "dünyada yılın gazetecilik olayı" diye nitelediğini belirten Türker, "Bu yılın gazetecilik olayının da Türkiye'ye zarar vereceğini, özellikle Başbakan'ın açıklamaları yüzünden belirtmek istiyorum. Çünkü Başbakan, bu fotoğraflar yayımlanır yayımlanmaz, bu silahların Türkmenlere verilmek üzere götürüldüğünü söyledi. Sonra bunu Cumhurbaşkanlığı yalanladı" ifadesini kullandı. 

Türker, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bu konudaki açıklamalarının, ileride Türkiye'nin yargılanmasına neden olabilecek bir hata olduğunu ileri sürdü. 

Tırların durdurulması konusunda bazı gerçeklerin gizlendiğini savunan Türker, şöyle konuştu: 

"Altınlar, İran'ın ambargoyu delmek üzere yaptığı ticaretin karşılığı olarak gönderilen altınlardı. Dolarlar da bu altınları taşımak için o güne kadar daha adını duymadığımız ama görevi o olan DAEŞ'in taşıma bedeliydi. Bu iki gerçek ortaya çıkmasın diye hemen Başbakan bu işin Türkmenlere yapılan bir yardım olduğunu söyledi ama görüyoruz ki Türkmenlere de böyle bir silah gitmemiş. Bu çok vahim bir durum. İnşallah ileride Türkiye, uluslararası camiada suçlanmaz. İnşallah bu nedenle de o tarihte ülkeyi yöneten Başbakan, bugünün Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanı sıfatıyla da bugünün Başbakanı, insanlık suçuyla yargılanmaz." 

Bu konularda ilginizi çekebilir