Türkiye, 3G'de Avrupa'yı geçti

Timuray, bugün itibariyle 3G aboneliğinin yüzde 31 penetrasyona ulaştığını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, bugün itibariyle 3G aboneliğinin yüzde 31 penetrasyona ulaştığını belirterek, "AB ortalamasının da yüzde 30 olduğunu düşünürsek, Türkiye'de gerçekten hızlı bir büyüme oldu" dedi.

Vodafone ile akıllı telefon pazarı şirketlerinden HTC Corporation'un global işbirliği anlaşmalarının Türkiye tanıtımında konuşan Timuray, dünyada mobil geniş bant kullanımında bugün 3G aboneliğinin çok önemli bir eşiği aşarak 1 milyar abonelik sayısını geçtiğini kaydetti.

Uluslararası telekomünikasyon verilerine göre dünyada yaklaşık 5 milyar mobil iletişim kullanıcısı içinde 3G kullanımının yüzde 20'ye geldiğini ifade eden Timuray, 2014 yılı sonu itibariyle 3G kullanıcılarının sayısının 2 milyar 770 milyon seviyesine ulaşacağını ve toplam penetrasyonda da yüzde 43 seviyesine çıkacağının öngörüldüğünü bildirdi.

HTC Sense 3.0 Vodafone ile Türkiye'de

HTC'nin kurucularından ve İcra Kurulu Başkanı Peter Chou da, artık ses veya kısa mesajların yerini akıllı telefonların aldığını ifade ederek, "Geçen yıl HTC için önemli bir yıldı. Geçen yıl 25 milyon akıllı telefon satmıştık, bu yılın ilk çeyreğinde ise 10 milyon cihaz sattık. Geçen yılın neredeyse üç katına ulaştık. Geçen yıl 9 milyar dolar da gelirimiz oldu" dedi.

Vodafone ile olan işbirliğinin önemine işaret eden Chou, Türkiye'nin gelişmekte olan bir pazar olduğunu söyledi. 

İşbirliği sayesinde HTC'nin birçok yeni modeli ve HTC Sense 3.0, Türkiye'de ilk kez Vodafone tarafından kullanıma sunulacak.

Basın toplantısında, HTC'nin yeni akıllı telefonları HTC Sensation, HTC Desire S, HTC ChaCha, HTC'nin yenilenmiş kullanıcı arayüzü HTC Sense'in Türkiye tanıtımı da gerçekleştirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir