Türkiye AB'de bir numara olacak

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu, Türkiye'de sanayicinin işçi bulamadığını, bu gidişatla işçi kara borsası oluşacağını ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
GAZİANTEP - SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Türkiye'nin yakın gelecekte "Avrupa'nın 1 numaralı ülkesi" olacağını söyledi.
Sanko Holding'den yapılan açıklamaya göre, Ulusal bir televizyon kanalında yayımlanan "Sektör Dosyası" adlı programa katılan Konukoğlu, Avrupa'daki ekonomik krize rağmen Türkiye ihracatındaki artışın sevindirici olduğuna dikkat çekti.
"Eskiden ihracat denilince Avrupa'yı bilirdik. Şimdi dünyanın her köşesini biliyoruz" diyen Konukoğlu, şöyle konuştu:
"Anadolu'da yeni bir kuşak, işin içerisine girdi. Eskiden ihracatı bilmezdik. Şimdi iyi eğitimli, en az bir yabancı dil bilen genç girişimciler var. Çantasını kapan dünyanın her köşesine uçuyor, her kapıyı çalabiliyor. Avrupa'daki durgunluğa rağmen Türkiye'nin ihracatı artıyor. Gaziantep'ten 167 ülkeye ihracat yapılıyor. Avrupa'nın halkı gibi şirketleri de yaşlanıyor. Türkiye Avrupa'nın bu anlamdaki boşluğunu dolduracak potansiyele sahip. Türkiye ekonomisindeki gelişmeler gayet olumlu. Türkiye Avrupa'nın 1 numaralı ülkesi olacaktır."
Cari açıktan korkmadığını, dolardaki yükseliş ve ithalata yönelik yapılan bazı düzenlemelerin bu düşüncesini pekiştirdiğini anlatan Konukoğlu, "Türkiye krizlere karşı aşılı, bağışıklık kazanmış. Avrupa 3-5 yıla kadar toparlanamaz, ama Türkiye aldı başını gidiyor" dedi.
Dolardaki yükselişten memnun olmakla beraber, "oynak yapısından" duydukları rahatsızlığı dile getiren Konukoğlu, yerli malı tüketiminin tercih edilmesini önerdi.
Bu konularda ilginizi çekebilir