Türkiye açmaza sürükleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YALOVA - CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Muhaliflere destek vermişsin, barış kenti olan Hatay'ı savaşın üssü konumuna getirmişsin. Bu politikaların sorumlusu biz değiliz" dedi.

İnce, Yalova'daki milletvekili irtibat bürosunda düzenlediği basın toplantısında, Akdeniz'de uçağın düştüğü 22 Haziran 2012'den bu yana Suriye kaynaklı olarak 83 Türk vatandaşının öldüğünü söyledi.
Suriye'de olaylar yaşanmadan önce hükümetin bu ülkeyle ilgili politikasını eleştirdiklerini hatırlatan İnce, şöyle konuştu:
"Şimdi Başbakan'ın en büyük yanlışı; Ortadoğu'yu mezhep üzerinden okuyor ve Türkiye'yi bir açmaza sürüklüyor. Başbakan'a şunu sormak lazım; Irak'ta çocuklar ölürken bebekler katledilirken camiler bombalanırken senin hiç aklına gelmedi mi oradaki bebekler? Başbakan şimdi mi bebekleri düşünür oldu? Sınırlarımız yol geçen hanına dönmüş, kevgir gibi olmuş. Muhaliflere destek vermişsin, barış kenti olan Hatay'ı savaşın üssü konumuna getirmişsin. Bu politikaların sorumlusu biz değiliz. Yani geldiğimiz noktada Türkiye Cumhuriyeti'nin çaresine bakın. Çare, çözüm, yayın yasağı olmuş. Başbakan, muhalefeti suçlamak yerine ellerinin arasına başını koysun ve bir düşünsün."