Türkiye askerleri Suriye'ye girdi iddiası

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
İSTANBUL - Türkiye ordusuna bağlı bir askeri konvoyun Suriye'nin Kürt bölgesinde yer alan Cerablos köyüne kadar girdiği iddia edildi. İran'ın İngilizce yayın yapan televizyon kanalı Press TV bugün önemli bir iddia ortaya attı. Kanal, Suriye'deki muhabirlerine dayanarak Türk ordusuna bağlı bir askeri konvoyun Suriye'nin Kürt bölgesinde bulunan Cerablos köyüne kadar ilerlediğini ileri sürdü.
 
Fırat Haber Ajansı da bu sabah saatlerinde Türk ordusuna bağlı 15 askeri aracın helikopterler eşliğinde Cerablos'a girdiğini ileri sürmüştü. ANF'nin haberinde Türk ordusuna bağlı askeri araçların köyde bir süre dolaştıktan sonra geri döndükleri iddia edilmişti.
 
Sevkiyat amaçlı...
Press TV muhabiri Maya Naser, iddiayı Twitter hesabından duyurdu. Naser, önce 40 kişilik bir konvoyun Cerablos'a girdiğini söyledi. Daha sonra ise bu iddiasını değiştirerek, 5 tank ve 150 askerden oluşan bir konvoyun Tel Şaar ve Şuyuh otoyolları çevresinde dağılarak köye kadar gittiğini ileri sürdü.
 
Konvoyun sevkiyat amacıyla köye kadar ilerlediğini iddia eden Press TV muhabiri, Türk askerlerinin sevkiyat gerçekleştirildikten sonra Türkiye'ye geri döndüklerini yazdı.
 
Bölge 20 gündür muhaliflerin denetiminde
Bölgedeki sınır karakolunun son 20 gündür silahlı muhaliflerin kontrolü altında olduğunu kaydeden Naser, Jarabulus sınır kapısında ne Suriye ordusu ne de PKK'nin var olmadığını iddia etti.