Türkiye bugün parçalı bulutlu

Türkiye'nin geneline parçalı bulutlu bir hava hakimken, batı kesimlerinde hava sıcaklığında 2 ila 4 derece artış bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Trabzon, Rize, Artvin, Batman, Mardin ve Siirt çevreleri ile Aydın ve Muğla'nın kıyı kesimleri yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile sabah saatlerinde Kayseri ve Sivas çevreleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte batı ve iç bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığı, Türkiye’nin batı kesimlerinde 2 ile 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle batı ve kuzeybatı, doğu kesimlerde güney, zamanla kuzeybatı kesimlerde güney, doğu bölgelerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.

Bazı illerde hava durumu

Ankara: Parçalı ve az bulutlu. (4)

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu. (11)

İzmir: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu. (16)

Adana: Parçalı ve az bulutlu.(15)

Antalya: Parçalı ve az bulutlu. (18)

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu. (10)

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu. (1)

Diyarbakır: Parçalı yer yer çok bulutlu.

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde Trakya kesimi ile bölgenin güney ve doğusunda hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde Aydın ve Muğla'nın kıyı kesimleri sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.  

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde Göller Yöresinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, doğusu çok bulutlu, sabah saatlerinde Kayseri ve Sivas çevreleri hafif kar yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri aralıklı yağmurlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, Hakkari ve Şırnak, Iğdır, Ağrı, Bitlis ve Van çevreleri karla karışık yağmur ve yer yer hafif kar yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde kuzeydoğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı, doğusu çok bulutlu, sabah saatlerinde Batman, Mardin ve Siirt çevreleri hafif yağmurlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin kuzeydoğu kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.