Türkiye, Demirel'i uğurluyor

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, son yolculuğuna uğurlanıyor. Güniz Sokak’taki evinin önünde yapılan anma töreninin ardından Demirel'in yıllarca görev yaptığı Meclis'te devlet töreni düzenlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

91 yaşında hayatını kaybeden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel son yolculuğuna uğurlanıyor... Vefat eden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için ilk tören Güniz Sokak’taki evinin önünde yapıldı. Süleyman Demirel'in Türk bayrağına sarılı tabutu, askeri araçla Güven Hastanesinden, kortej eşliğinde, Güniz Sokak'taki evinin önüne getirildi. Sabah saatlerinden itibaren Demirel'in evinin önünde toplanan sevenleri, cenazeyi burada tekbirlerle karşıladı. Askeri tören mangası, Türk bayrağına sarılı naaşı evin bahçesine kurulan tören alanına getirdi. Bu sırada vatandaşların ağladığı görüldü. Daha sonra, Süleyman Demirel için dualar okundu ve helallik istendi.

6-153.jpg

Meclis’te devlet töreni düzenlendi

İlk anma töreninin ardından Demirel'in naaşı tekbirler eşliğinde cenaze arabasına alındı ve devlet töreni için TBMM'ye götürüldü. Demirel'in yıllarca görev yaptığı Meclis'te devlet töreni düzenlendi. Burada düzenlenen törende konuşma yapan Süleyman Demirel’in kardeşi Şevket Demirel, meftanın sahibinin kendisi olduğunu belirterek, “Meftanın sahibi devlettir. Devlet yaptıklarına karşılık borcunu ödemektedir” dedi. Şevket Demirel, “Süleyman Demirel, milletin kalbinde her zaman yaşayacak” ifadelerini kullandı.

Daha sonra kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Süleyman Demirel için Allah’tan rahmet dileyerek, “Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Kendine has siyaset ve devlet adamıydı. Siyasette kalıcı olmak, milletin dilini yakalamak kolay değildir” diye konuştu.

Saygı duruşundan sonra Demirel'in naaşı top arabasına alınarak, kortej eşliğinde Meclis'in Çankaya Kapısı'ndan çıkarılarak cenaze namazının kılınacağı Kocatepe Camisi'ne götürüldü. Demirel'in tabutunun üzerinde kendisiyle özdeşleşen fötr şapkası bulundu. Tabut üzerinde Isparta güllerinin de olduğu görüldü.

Bugün Kocatepe Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası Demirel’in naaşı uçakla Isparta’ya götürülüp yarın toprağa verilecek.