Türkiye demokrasisi dimdik ayakta

Başbakan Erdoğan Menderes'in mezarı başındaki anma törenlerine katıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan idam edilişinin yıldönümünde eski Başbakan Adnan Menderes'in mezarı başındaki anma törenlerine katıldı.

Başbakan Erdoğan, Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın idam edilişlerinin yıl dönümü dolayısıyla anıt mezarlarını ziyaret etti. Anıtmezar'daki törende, Başbakan Erdoğan ve Menderes ailesi mozoleye çelenk koyarken, çelengin "Demokrasi şehitleri" adına konulduğu anonsu yapıldı. Anma törenine Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin de katıldı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmasında, Menderes ve arkadaşlarının bu ülkeye verdikleri hizmetin bedeli olarak son nefeslerini verdiklerini dile getirerek, onların birer Demokrasi Şehidi olduğuna vurgu yaptı.

Erdoğan konuşmasında "Demokrasi şehitleri" olarak adlandırdığı Menderes ve arkadaşlarının yaktığı demokrasi mücadelesinin günümüze kadar elden ele taşındığını belirterek "Türkiye demokrasisi dimdik ayaktadır" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir