”Türkiye-Ermenistan sürecini destekliyoruz”

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, ABD'nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey'i kabul etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA  - ABD'nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey Türkiye-Ermenistan süreciyle ilgili olarak "Daha önce söylediğimiz gibi bu süreci destekliyoruz. İnşallah bu süreç devam edecek" açıklmalarında bulundu.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, ABD'nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey'i kabul etti. Başlangıcında kısa süre görüntü alınmasına izin verilen kabul, basına kapalı gerçekleşti.

Jeffrey, görüntü alınırken, geçen hafta Türkiye-ABD ilişkileri konusunda görüş alış verişinde bulunmak üzere Washington'a gittiğini belirterek, "Washington, Türkiye ile işbirliği konusuyla son derece ilgileniyor" dedi.

Jeffrey, yaklaşık yarım saat süren görüşmeden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Türkiye ile Ermenistan ilişkileri konusunda bir değerlendirmeniz olacak mı? Her iki tarafta da iç kamuoyunu bilgilendirme süreci başladı. Neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine, Jeffrey, "Daha önce söylediğimiz gibi bu süreci destekliyoruz. İnşallah bu süreç devam edecek" dedi.

Jeffrey, "Nasıl devam edecek?" sorusuna karşılık, "Bu konu Türkiye ile Ermenistan arasında. Onun için siz karar vereceksiniz" diye konuştu.

"Amerikanın somut bir desteği olabilir mi?" sorusuna ise Jeffrey, "Biz siyasi olarak destek veriyoruz. Bütün Kafkasya'da barış ve istikrar istiyoruz. Mesela Minsk Grubu'nda çok önemli rol oynuyoruz. Özellikle Ermenistan ile Türkiye arasındaki süreci destekliyoruz" yanıtını verdi.