Türkiye iklimlendirmede 3. pazar olacak

Vaillant Group Türkiye Ülke Müdürü Grosser, Türkiye'nin 2015'te Avrupa'nın üçüncü büyük pazarı olacağını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Vaillant Group Türkiye Ülke Müdürü Christoph Grosser, Türkiye'nin iklimlendirme pazarında yüksek potansiyele sahip en büyük pazarlarından birisi olduğunu belirterek, "Türkiye 2015 yılında Avrupa'nın üçüncü büyük pazarı olacaktır" dedi.

Grosser, Avrupa Birliği'nin 2020 yılına kadarki ekonomik büyüme ve kalkınma stratejisini belirleyen "AB 2020 Gündemi"ne ilişkin düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, fosil enerji kaynaklarının çevreye ve doğaya verdikleri zararı göz önünde tutan dünya kamuoyunun, daha temiz enerji talebinin sürekli arttığını ve hükümetleri bu konuya daha fazla eğilmeye zorladıklarını ifade etti.

Fosil enerji kaynaklarının ise yeterince verimli ve etkin kullanılamadığına işaret eden Grosser, "AB'de birincil derecede önemli enerji tüketimi, yüzde 85 gibi bir oranla bina ısıtma ve sıcak suya harcanıyor. Türkiye'de bu oran yüzde 76" dedi.

Türkiye, Avrupa'da başı çekecek

Avrupa'da belirli bir potansiyelin olduğunu, bunu aktaracağı ülkeler arasında Türkiye'ye özel bir yer düştüğünü dile getiren Grosser, Türkiye'nin hem tedarikçi hem de üretici üssü olarak Avrupa'da başı çekecek ülkelerden biri olabileceğini vurguladı.

Grosser, Türkiye'nin iklimlendirme pazarında yüksek potansiyele sahip en büyük pazarlarından birisi olduğunu kaydederek, "Türkiye 2015 yılında Avrupa'nın üçüncü büyük pazarı olacaktır" ifadesini kullandı.

Christoph Grosser, AB'nin 2020 Gündemi'nin temelini oluşturan "akıllı büyüme", "sürdürülebilir büyüme" ve "kapsayıcı büyüme" kavramlarını Vaillant'ın da hedef olarak benimsediğini bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir