Türkiye, ITU Konsey Üyesi seçildi

Türkiye, "ITU Tam Yetkili Temsilciler Konferansı" sırasında yapılan seçimlerde, üçüncü kez konsey üyeliğine seçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye, yeniden Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) Konsey Üyesi seçildi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan (BTK) yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye, 4-22 Ekim 2010 tarihleri arasında Meksika'da gerçekleştirilen "ITU Tam Yetkili Temsilciler Konferansı" sırasında yapılan seçimlerde, üçüncü kez konsey üyeliğine seçildi.

Açıklamada, ITU'nun Birleşmiş Milletlere bağlı olarak uluslararası frekans tahsisi, dünya çapında telekomünikasyon standardizasyonu ve telekomünikasyonun kalkınma boyutu hususlarında faaliyet gösteren devletlerarası bir uzmanlık kuruluşu olduğu ifade edildi.

Osmanlı İmparatorluğu'nun da aralarında bulunduğu 20 Avrupa ülkesi tarafından 1865 yılında kurulan ITU'nun, dünyanın en eski telekomünikasyon kuruluşu olduğu belirtilen açıklamada, ITU'nun, 2010 yılı itibariyle 191 üye ülke ile beraber 561 sektör üyesi bulunduğu belirtildi. BTK'nın ITU'nun çalışmalarını, Ulaştırma Bakanlığı, RTÜK ve TRT ile imzaladığı bir protokol çerçevesinde takip ettiğine işaret edildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"ITU'nun en üst düzey ve en yetkili konferansı olma özelliğini haiz olan Tam Yetkili Temsilciler Konferansı (PP-Plenipotentiary Conference) olağan olarak 4 yılda bir ve Birliğe üye ülkelerin katılımıyla yapılmaktadır.

ITU'nun en önemli karar organı olan Konsey, iki olağan Tam Yetkili Temsilciler Konferansı arasında, kendisine tanınan yetki ve sorumluluklar çerçevesinde, ITU'yu yönetmek, birliğin faaliyetleri, politikaları ve stratejilerinin günümüzün dinamik, hızla değişen telekomünikasyon çevresi ile uyumlu olmasını sağlayacak genel telekomünikasyon politikalarını ortaya koymak, bunu sağlamak için ITU'nun politika ve strateji planlarını hazırlamak, çalışma programlarını koordine etmek, bütçe ve harcamalarını onaylamak görevlerini yürütmekte ayrıca, ITU'nun Anayasası, sözleşmesi, idari tüzüklerinin ve Tam Yetkili Temsilciler Konferansları'nda ve Birliğin diğer konferans ve toplantılarında alınan kararların uygulanmasını takip etmektedir."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir