Türkiye kar ve fırtınaya teslim oldu

Yoğun kar yağışı ve buzlanma trafik çilesini de beraberinde getirdi. İzmir-İstanbul ve Bilecik-Bozüyük karayolunda kilometrelerce araç kuyrukları oluştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Önceki gece başlayan şiddetli kar yağışı ve fırtına ile birlikte soğuk havanın etkisine giren Türkiye'de trafik çilesi bitmiyor. Dün Balıkesir, Manisa arasında bir TIR kaza yapınca İzmir-İstanbul karayolu çift taraflı trafiğe kapandı. Yolda ulaşım gece saat 23.00 sularında yeniden sağlandı. Ancak gece yarısı yol yeniden ulaşıma kapandı. Bu kez yolun kapanmasının nedeni ise yoğun kar yağışı ve fırtınaydı...

Bölgede bekleyenler kilometrelerce araç kuyruğu oluşturdu. Bursa-Ankara ve Afyonkarahisar-Kütahya-Uşak karayolu da kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, dün gece saatlerinden itibaren İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve Balıkesir'in kuzey ve batı çevrelerinde rüzgarın 100 km üzeri esmesinin beklendiğini açıkladı. İstanbul'da da kar yağışı gece saatlerinde etkili oldu. Özellikle Anadolu Yakası'nın yüksek kesimleri yoğun kar yağışı aldı.

35 km araç kuyruğu!

55555.jpg

Bilecik İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, yoğun kar yağışının ardından Bilecik-Bozüyük karayolunda mahsur kalan araç sahiplerine kumanya dağıttı. Bilecik-Bozüyük karayolunun 10. kilometresi şelale rampalarında bazı tırların kayarak ulaşımı kapatması üzerine yaklaşık 35 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.

Karayolları'ndan açıklama

Öte yandan Karayolları Genel Müdürlüğü, kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan yollar hakkında bilgi verdi.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Balıkesir-Akhisar, Bilecik-Bozüyük, Eskişehir-Kütahya (22. Ilıça mevki), Afyonkarahisar-Kütahya (Pusa mevki), Çerkez-Karabük-Samsun yolu (Kemikli rampası) kar ve tipi nedeniyle trafiğe kapandı.Dursunbey’de 19, Savaştepe’de 7, Sındırgı’da 12, Bigadiç’te 24, Gönen ve Balya’da ise 1’er mahallenin yolları kapandı.

Bilecik İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, yoğun kar yağışının ardından Bilecik-Bozüyük karayolunda mahsur kalan araç sahiplerine kumanya dağıttı.

Bakan Elvan: Çalışmalar aralıksız devam ediyor

Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan, kar yağışı nedeniyle kapanan yollardaki son durumla ilgili açıklama yaptı.

Elvan, ”İzmir İstanbul karayolunun Balıkesir Akhisar arasındaki bölümünde dün gece kısmen bir kapanma oldu. Saat 21.00 itibariyle yol açıldı. Ancak muhtemelen bazı TIR'ların yan yatması nedeniyle yol tekrar kapandı. Ekiplerimiz karayolunu açmak üzere çalışmalarını sürdürüyor. Kütahya Afyonkarahisar karayolunda da benzer bir durum söz konusu. Ekiplerimiz orada da yol açma çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor” dedi 

'Yolda kalan bu numaralar arasın'

Bakan Elvan, yollarda mahsur kalanların yardım için 0312 415 80 00 ve 0312 425 47 12 numaralı Yol Danışma Hatları'nı aramalarını istedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir