Türkiye, NATO'nun bazı faaliyetlerini engelledi

NATO yetkilileri ve kaynaklar, Ankara'nın ittifakın "ortak ülkelerle" gerçekleştireceği bazı askeri eğitim çalışmalarını engellediğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye'nin, NATO'nun üyesi olmayan ülkelerle bu yıl yapacağı siyasi toplantılar, sivil projeler ve askeri eğitim gibi işbirliği programlarını durdurduğu bildirildi.

Kaynaklar, Türkiye'nin attığı bu adımın NATO üyesi olmayan ancak ortak ülke olan Avusturya'ya yönelik olduğu belirtiliyor.

Bir yetkili konuya ilişkin olarak, "Şu andaki durumdan ve ortaklarımızla tüm işbirliği programlarımıza yaptığı etkiden dolayı üzüntü duyuyoruz. Müttefikimiz Türkiye ile ortağımız Avusturya'nın aralarındaki sorunu bir an önce çözümlemelerini diliyoruz" dedi.              

Bir başka NATO yetkilisi de, bazı programların zaten daha önce iptal edilmiş olduğunu söyleyerek, "Bunlardan bazılarının ileride gerçekleşeceğini umuyoruz. Sorun siyasi bir sorun. (Türkiye'de yapılacak) referandumdan sonra durumun yatışacağını umuyoruz." şeklinde konuştu.    

Türkiye'nin kararları ittifakla "ortak" diğer 22 ülkeyi de etkiliyor. Bunlar arasında Afganistan, Kosova, İsveç ve Gürcistan gibi ülkeler yer alıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir