”Türkiye sapır sapır dökülüyor”

Deniz Baykal, yaşananların hukuktan ve adaletten uzaklaşıldığını gösterdiğini, kime güvenileceğinin artık bilinmediğini savundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Türkiye sapır sapır dökülüyor. Hukuku, adaleti, demokrasisi dökülüyor. Ekonomisi çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya. Bunu aşmamız lazım" dedi.

Baykal, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal'ı makamında ziyaret etti.

Deniz Baykal, burada yaptığı konuşmada yaşananların hukuktan ve adaletten uzaklaşıldığını gösterdiğini, kime güvenileceğinin artık bilinmediğini savunarak, şunları söyledi:

"Emniyet Genel Müdürlüğü soruşturma yapıyor, savcılık ve mahkeme karar alıyor. Bir emniyet müdürü diyor ki 'Bu yanlış bir karardır. Ben kendime kefil olamam, ama ona kefil olurum. Herhalde bu Ergenekon davasındaki insanları tanıyor diye bunu aldılar. Tanır, ama o tarafsız bir insandır. Bu işlerin dışındadır' diyor. Bu ne biçim bir düzen, ne biçim bir iş. Neye güveneceğiz, neye inanacağız? 'Ergenekon davasına sanık olanlarla yakınlık bir tutuklama nedeni olabilir' diyor. Diyen kim bir emniyet müdürü. Ergenekon davasını bitiriyor bu değerlendirme. Bu, davayla ilgili olarak çok önemli bir tespittir. Resmi hiyerarşi içinde emniyet müdürü genel müdürlüğünün bir girişimi hakkında vicdanının sesini dinleyerek kamuoyunu uyarma ihtiyacı hissediyor. Böyle bir bürokrasi olabilir mi, böyle bir tablo doğal karşılanabilir mi? Nerede hukuk, nerede adalet, kim kime güvenecek? Devlet içindeki yetkililerin birbirlerine tuzak kurdukları, birbirleriyle hesaplaşma, intikam ilişkisi içerisine girdiği değerlendirmeleri, günlük olaylar. Ne kadar üzüntü verici, ne kadar yazık. Ne kadar acı. Bunu söyleyenler de sorumsuz insanlar değil. En ciddi en yetkili olması gereken insanlar. Bu böyle gitmez, bunu söylemek istiyorum."

"Türkiye'nin önünü açacağız"

Türkiye'nin ciddi bir değişime ihtiyacı olduğunu ve bunu gerçekleştireceklerini belirten Baykal, "Türkiye sapır sapır dökülüyor. Hukuku, adaleti, demokrasisi dökülüyor. Ekonomisi çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya. Bunu aşmamız lazım. Türkiye'nin önünü açacağız. Türkiye'yi bu bunalımdan, bu sıkıntıdan, bu karabasandan kurtaracağız. Hukuk işleyecek, hak işleyecek" diye konuştu.

Belediyelerin bu tablo içinde umut adacıkları olduğunu ifade eden Baykal, Ünal'ı çalışmalarından dolayı tebrik etti. 

İsmail Ünal da hizmetler ve projeler hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından İsmail Ünal, Baykal'a üzerinde "Bağımsızlık benim karakterimdir" yazılı Atatürk madalyası, Necdet Sakaoğlu'nun "Atatürk'un Beşiktaş Günleri" adlı kitabını ve İranlı bir ressamın Atatürk tablosunu hediye etti.

Bu arada Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ve sanatçı Mustafa Sağyaşar da Baykal'ın başkanlıkta bulunduğu sırada Ünal'ı ziyarete geldi.