Türkiye ve Rusya'dan ikili "Suriye" toplantısı

Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye ve Rusya Çalışma Gruplarının 31 Ağustos - 04 Eylül tarihleri arasında Suriye'deki gelişmeleri ele aldığını duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Milli Savunma Bakanlığından (MSB), Suriye konusunda Türkiye ve Rusya Çalışma Grupları arasındaki görüşmelerin sonuncusunun yapıldığı bildirildi.

MSB'den yapılan açıklamada, "Suriye’deki gelişmeler ve bölgesel güvenlik konularına yönelik Türkiye ve Rusya Çalışma Grupları arasındaki görüşmelerin sonuncusu 31 Ağustos - 04 Eylül 2018 tarihleri arasında Ankara’da icra edilmiştir." bilgisi verildi.

Açıklamada konuyla ilgili müşterek çalışmaların gelecek dönemde de devam edeceği belirtildi.

"Cuma günkü toplantı çözüm için büyük fırsat"

Dün Rusya, 22 gün aradan sonra İdlib'e hava saldırıları düzenlemişti. Ankara, yeni göç dalgaları yaratabileceği ve sivil ölümlere neden olabileceğini belirterek İdlib'e geniş çaplı bir askeri operasyon düzenlenmesine karşı çıkıyor.

Konu cuma günü Tahran'da yapılacak Türkiye-Rusya-İran liderler zirvesinde de ele alınacak.

Öte yandan Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey V. Erkhov da TBMM'de yaptığı açıklamalarda "İran'da cuma günü yapılacak zirve Suriye'de çözüm için büyük fırsat... Kuzey Suriye'deki gelişmeler hakkında Türkiye ile temas halindeyiz" dediğini duyurdu.

Bu konularda ilginizi çekebilir