Türkiye, vites yükseltmeye hazır

Dinçer, "Finans sistemi, mali sonuçlar ve ekonominin dinamizmi Türkiye'nin başarısı için çok önemli olacak" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Türkiye’nin güçlü bankacılık sektörü, bütçe ve mali disiplini ile büyümeye odaklı bir piyasası olduğuna işaret eden Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer, Türkiye'nin artık bir ileri vitese geçmeye hazır olduğunu söyledi.

Euromoney Conferences tarafından düzenlenen Türkiye Finans ve Yatırım Forumunun açılışında konuşan Dinçer, Türkiye'nin artık bölgesinde hem ekonomik hem siyasi açıdan giderek daha fazla sorumluluk üstlendiğini belirtti.

Türkiye'nin bu krizi diğer ülkelerin çoğuna kıyasla daha başarıyla atlattığını, geçen sene düzenlenen Euromoney konferansında dile getirdiğ "Türkiye'de ekonomik toparlanmanın çok hızlı olacağı" öngörüsünün bugün gerçekleştiğini söyleyen Dinçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz üç şekilde gelişiyoruz; ülkenin bankacılık sektörü çok güçlü, güçlü bir bütçesi ve mali disiplini var ve fevkalade büyümeye odaklı bir piyasa var. Finans sistemi, mali sonuçlar ve ekonominin dinamizmi Türkiye'nin başarısı için çok önemli olacaktır ve Türkiye bugün artık bir ileri vitese geçmeye hazırdır.

Türkiye aynı zamanda çok kritik bir bölgede yer almaktadır. 20 trilyon dolarlık GSYİH'sı olan bir genel bölgede yer alıyor. Gelecek açısından Türkiye'nin karşısında iki önemli konu var. Birincisi Türkiye'nin sürdürülebilir ekonomik büyümeyi sağlaması; ikincisi de hem yabancı hem de yerli yeni yatırımcıları cezbederek gerekli istihdam düzeyini sağlayabilmek. Güçlü bir Türkiye hem vatandaşları hem de Avrupa bölgesi için yararlı olacaktır."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir