Türkiye yağışlı sistemin etkisine giriyor

Türkiye'nin yarından itibaren yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor. Yağışlar kimi yerlerde yağmur, kimi yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek. Hava sıcaklığı ise bir miktar artacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, yurdun kuzey kesimleri yarından itibaren Karadeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine girecek.

Yarın Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi ile Kütahya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, iç kesimlerde ise kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Çarşamba günü yurdun büyük bir bölümünde görülecek yağışların Marmara’nın kuzeydoğusu ile Batı ve Orta Karadeniz kıyı kesimlerinde karla karışık yağmur, Akdeniz kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Akdeniz bölgesinin iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin batısı ile Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Perşembe günü Marmara’nın güney ve doğusu, Kuzey ve İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısının yağışlı geçeceği, yağışların Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında kuvvetli olmak üzere kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak iç kesimlerde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Yağışlı havanın cuma günü ve hafta sonunda da yurdun büyük bölümünde sahillerde yağmur iç kesimlerde kar olarak etkili olmaya devam edeceği bekleniyor.

Sıcaklıklar biraz artış gösterecek

Hava sıcaklığının yağışla birlikte biraz artacağı, ancak ülke genelinde mevsim normalleri altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Soğuk havayla birlikte özellikle güney ve iç kesimlerde görülecek yoğun kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma, don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması, meteorolojik tahmin ve uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir.