Türkiye'de 'omurga sağlığı merkezi' açılıyor

Philips ve SpineMark, ilk merkezi 2011'in ilk çeyreğinde hizmete almayı planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Royal Philips Electronics (AEX: PHI, NYSE: PHG); omurga sağlığı alanında uzmanlaşmış merkezler geliştiren SpineMark Corporation ile dünya çapında omurga sağlığı merkezleri kurmak için uzun süreli bir ortaklığa imza attı. Yapılan anlaşma doğrultusunda ilk merkezlerin 2011'in ilk çeyreğinde; Türkiye, Hollanda ve İspanya'da açılması hedefleniyor.

SpineMark'ın Spine Centers of Excellence adı verilen omurga sağlığı merkezlerinin, yüksek vasıflı özel omurga uzmanlarını bir araya getirerek; hastaların, omurga sağlığıyla ilgili her türlü ihtiyacına hızla ve kolayca erişmesini sağladığı belirtildi. Söz konusu merkezlerin,  hasta sınıflandırması ve bakım döngüsünde verimliliğin sağlanması ve sağlık bakımı masraflarının kontrol edilmesinin yanı sıra; teşhisten ağrı gidermeye, cerrahi müdahale ve rehabilitasyona kadar birçok alanda eksiksiz sağlık bakımı imkânı sunduğu kaydedildi.

Philips'in SpineMark ile yaptığı anlaşma kapsamında; sağlık bakımı, aydınlatma ve tasarım alanlarındaki yetkinliklerini kullanarak entegre çözümler sunacağı ifade edilirken, bunlar arasında; MRI ve CT tarayıcılar gibi ileri seviye görüntüleme cihazları, omurga merkezlerinin verimliliğini artıracak sağlığa yönelik IT çözümleri ile hekimler ve hemşireler için eğitim araçlarının yer aldığı belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir