Türkiye'deki Daihatsu'larda problem yok

Daihatsu'nun geri çağırdığı 274 bin araç arasında Türkiye'de satışa çıkarılanlar bulunmuyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Daihatsu Türkiye Genel Müdürü Burak Beşer, Daihatsu Japonya'nın açıkladığı geri çağırma işleminin Türkiye pazarında satışa sunulan Daihatsu modellerini kapsamadığını duyurdu.

Daihatsu Türkiye tarafından yapılan açıklamada, 'Daihatsu'nun 274 bin 551 aracını geri çağırdığı' yönündeki haberlerin Daihatsu'nun Türkiye ve Avrupa pazarında satışa sunduğu modelleri kapsamadığı belirtildi.

Japon otomobil üreticisi Daihatsu'nun konuya ilişkin açıklamasında, şu ifadeler yer aldı:

"2004 ile 2008 yılları arasında üretilen 274 bin 324 adet Atrai Wagon, Hijet Van Deck, Hijet modelleri, ön süspansiyon alt bağlantısı ile ilgili kontrol amaçlı Japonya, Hong Kong pazarlarında servislere çağrıldı. 2009 yılı üretimi 222 adet Mira ve Move Conte modelleri depo havalandırma hortumu ile ilgili kontrol amaçlı Japonya pazarında servislere çağrıldı. 2010 yılı üretimi 5 adet Hijet modeli 3. Stop lambası ile ilgili kontrol amaçlı Japonya pazarında servislere çağrıldı"

Daihatsu Türkiye Genel Müdürü Burak Beşer de "Daihatsu Türkiye olarak bu araçları ithal etmiyor ve satışa sunmuyoruz. Daihatsu Japonya'nın açıkladığı geri çağırma işlemi Türkiye pazarında satışa sunulan Daihatsu modellerini kapsamamaktadır" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir