Türkiye'deki gizli cennetler

The Times'a göre Türkiye'de gidilmesi gereken gizli kalmış 6 yerden 5'i Muğla'da

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ISTANBUL - The Times Gazetesi'nin 'Gizli Türkiye: 6 gizli tatil yeri' başlıklı haberinde Fethiye'deki Şövalye Adası, Fethiye Ölüdeniz'deki Faralya köyü, Marmaris'in Selimiye ve Söğüt, Ula'nın Akyaka köyü Bodrum'daki Ortakent ve Kaş'taki Bezirgan köyüne yer verildi.

The Times'ın haberi ile ilgili bölge yetkilileri şu yorumları yaptı:

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar

"Söğüt ve Selimiye, doğal güzelliği ve bozulmamış doğası ile ön plana çıkmış yerler. Bu değerlerimizi çok hassas bir şekilde korumamız ve kullanmamız lazım. Doğal güzelliklerimizin korunması ve Marmaris'in değerini bir kat daha artırmak için üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz"

Bodrum Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz

"Beldede mandalina ve zeytin bahçelerinin yanı sıra köy yaşantısı da var. Bu nedenle hem tatil hem de yaşamak için ideal bir yer. Beldemizde yaklaşık 5 bin yatak kapasitesi var. Bunun yarısı yurt içi yarısı ise yurt dışı ağırlıklı çalışıyor. Yabancılar arasında en fazla İngiliz ve Fransız turistler yoğunlukta. Ortakent'in korunmuş halini ileri ki yıllarda da koruyarak ilginin artmasını sağlayacağız"

Ula Akyaka Beldesi Belediye Başkanı Ahmet Çalca

"Akyaka kent konseyi tarafından belediye çalışanları ile birlikte vatandaşlarımıza, sakin kent olduğumuzda neler yapabileceğimizi anlatacağız"

Fethiye Faralya Köyü Muhtarı Bilal Semerci

"Turistler küçük pansiyonlarda kalabiliyor sabahları da köy kahvaltısı yapabiliyorlar. Burada her şey doğal. Turistler Kelebekler Vadisi'ni de ziyaret edebiliyorlar. Kelebekler Vadisi'nin müthiş bir doğası var. Ayrıca burada kamp yerleri de var. Gelen misafirler kamp yapma imkanı da buluyor. Buraya bir kez gelen, memleketine döndüğü zaman eşini, dostunu tanıdığını buraya gönderiyor. Biz de buraya gelen misafirlerin memnun ayrılması için elimizden gelen çalışmayı yapıyoruz"

The Times gazetesinin haberinde, bu yerlerin az sayıda insan tarafından bilindiği, trafik gürültüsünden uzak olduğu, doğal güzellikleriyle öne çıktığı anlatılmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir