Türkiye'den Filistin'e ilaç yardımı

Türkiye'den Filistin'e ilaç, un, yakıt yardımı yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Gazze Şeridi'ne yapılacak enerji, sağlık ve gıda alanındaki yardımlar konusunda imkanlarını seferber ettiğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı, Gazze'ye İnsani Yardım hakkındaki yazılı açıklamasında, Türkiye'nin, Gazze Şeridi'ndeki insani koşullarda, özellikle enerji ve sağlık alanlarındaki temel ihtiyaç maddelerine erişimde yaşanan ciddi sıkıntılar nedeniyle söz konusu acil ihtiyaçların karşılanması için imkânlarını seferber ettiğini bildirdi.

Dışişleri, bu çerçevede, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü'nün Ofisi ve ilgili Filistin makamlarıyla işbirliği içinde, Gazze Şeridi'ndeki hastaneler ile atık su pompalama istasyonları gibi kritik merkezlerin jeneratörlerine yakıt temini amacıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından 850 bin Dolar tutarındaki maddi yardımın Filistin Hükümetine aktarıldığını belirtti.

Anılan meblağın Filistin makamları tarafından yakıt satın alınmasında kullanılacağını, söz konusu yakıtın Gazze'deki acil ihtiyaç sahibi kurumlara ilgili BM ajansları aracılığıyla ulaştırılacağını kaydeden Bakanlık, Türkiye'nin ayrıca BM Filistinli Mülteciler için Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) acil gıda yardımı talebi çerçevesinde Gazze Şeridi'ne 10 bin ton un yardımında bulunacağını açıkladı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın söz konusu yardımla ilgili gerekli tüm çalışmaları tamamladığını, ilk sevkiyat işlemlerine Kasım ayı başında başlanmasının öngörüldüğünü bildiren Dışişleri Bakanlığı, "Ülkemiz, ayrıca, sağlık alanında Gazze Şeridi'nde acilen ihtiyaç duyulan ilaç ve tıbbi malzemenin tedariki amacıyla çalışmalar yürütmektedir. Türkiye, işgal ve kısıtlamalar altındaki dost ve kardeş Filistin halkına her alanda desteğini sürdürmeye kararlıdır" bilgisini verdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir