Türkiye'nin dış ticaret elçileri buluşacak

Türkiye'nin dış ticareti ve müteahhitlik hizmetlerinin artırılması amacıyla 152 ticaret müşaviri bugün bir araya gelecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye'nin yurt dışında bulunan 152 ticaret müşaviri, bugün düzenlenecek 1. Ticaret Müşavirleri Konferansı'nda bir araya gelecek.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın makamından yapılan açıklamada, Türkiye'nin dış ticareti ve müteahhitlik hizmetlerinin artırılması amacıyla yarın düzenlenecek 1. Ticaret Müşavirleri Konferansı'na, dünyanın 125 merkezinde faaliyet gösteren 152 müşavirinin katılacağı, açılış töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bulunacağı belirtildi.

Bakan Çağlayan, yazılı açıklamasında 1. Ticaret Müşavirleri Konferansı'nın temellerinin 2009 ve 2010 yıllarında düzenledikleri bölgesel ticaret müşavirleri toplantılarında atıldığını, bu toplantıların, dış ticaret politikasının oluşturulmasında kurumsal deneyim ve bilgiden azami şekilde yararlanabilmeye imkan tanıdığını kaydetti.

Gerçekleştirdikleri bölgesel ticaret müşavirleri toplantısında, ticaret müşavirlerinin görev yaptıkları ülkelerle ilgili aktaracakları çok önemli bilgiler olduğunu fark ettiklerini ifade eden Çağlayan, bu düşünceden hareketle 1. Ticaret Müşavirleri Konferansı'nı 25-30 Nisan 2011 tarihleri arasında düzenleyeceklerini bildirdi.

Bakan Çağlayan, konferans süreci boyunca ticaret müşavirlerinin değişik illerde düzenlenen etkinliklere katılarak, ihracatçılar, iş dünyası, sivil toplum kuruluşları ve ilin ekonomik aktörleri ile biraraya geleceğini kaydetti.

Konferansın geleneksel hale getirileceğini ifade eden Çağlayan, tüm ihracatçıları, sanayicileri, işadamlarını, etkinliklere katılmaya davet ettiğini belirtti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir