Türkiye'nin en beğenilen ilaç firması Pfizer

Capital Dergisi ve GfK Türkiye araştırma şirketi tarafından düzenlenen "Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri" araştırmasında, Pfizer, "sektörünün en beğenilen şirketi" seçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Pfizer Türkiye'nin, "sektörünün en beğenilen şirketi" seçildiği duyuruldu.
Pfizer Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, aylık iş ve ekonomi dergisi Capital ve GfK Türkiye araştırma şirketi tarafından iş dünyasının liderleri arasında yapılan anket sonuçlarını temel alan "Türkiye'nin En 
Beğenilen Şirketleri" araştırmasında, "sektörünün en beğenilen şirketi" seçilerek ilaç sektöründe birinciliği elde etti. Şirket, aynı araştırmanın Sürdürülebilir İtibar Liderleri başlığında ise "İlaç Sektöründe 10 Yılın Lideri" seçildi. Bu kategoriye 2002-2011 döneminde sektörlerinde ilk 3'te yer alan şirketler dahil edildi.
Capital Dergisi tarafından GfK Türkiye araştırma şirketiyle birlikte yürütülen ve 37 sektörün en beğenilen ilk üç şirketinin seçildiği araştırma kapsamında, 8 bin 500 yöneticiye online anket gönderildi. Toplamda yüzde 28'i üst düzey, yüzde 61,9'u ise orta düzey yönetici olmak üzere, 500'ün üzerindeki şirketten bin 592 yönetici anketi cevapladı. Araştırmada iş dünyasının ideal şirket kriterleri arasında hizmet ve ürün kalitesi, müşteri memnuniyeti, güvenilir şirket olma, yönetim kalitesi ve şeffaflığı ve yenilikçilik ilk sıralarda yer aldı.
Pfizer Türkiye, Capital dergisi tarafından 2000 senesinden bu yana geleneksel olarak olarak yapılan araştırmada şimdiye kadar 9 defa "Türkiye'nin En Beğenilen İlaç Şirketi" seçildi.
Bu konularda ilginizi çekebilir