”Türkiye'nin şu anda en büyük sorunu işsizlik”

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Sabancı, Türkiye'de genç nüfusun yüzde 26'sının işsiz olduğuna dikkat çekti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MALATYA - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Türkiye'nin şu anda en büyük sorununun işsizlik olduğunu bildirdi.

Ali Sabancı, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'u ziyaret etti.

Sabancı, burada yaptığı açıklamada, Genç Girişimciler Kurulu'nun, TOBB bünyesinde faaliyet gösterdiğini ve tek amacının gençleri girişimciliğe özendirmek olduğunu ifade etti.

Sabancı, "Türkiye'nin şu anda en büyük sorunu işsizliktir. Gençlerimizin yüzde 26'sı işsiz" dedi.

İnönü Üniversitesinde bugün gerçekleştirilecek bir konferansta da konuşacağını anlatan Sabancı, şunları söyledi:

"Bugün üniversitede 500 tane kadar öğrencimiz bizle beraber olacak. Üniversiteden mezun olduklarında bir ihtimal var ki; 125'i boşta kalacak. Bu sorununun çözümlerini sadece Ankara'dan beklemekle olmuyor. Bizim yapmamız gereken girişimcilik bir alternatif mi? İlla bir şirkete girip çalışmak mı gerekli? Veya kendi başına bir şeyler yapabilir misin? Bunu gençlere nasıl aşılayacağız? Zaten ham maddesi bizim gençlerimizde var. Yoksa Türkiye bu kadar krizler atlatıp da buralarda olamaz."

"Avrupa fonu ve dış kaynaklı fonlar bize müsait"

Rol modelleri gençlere göstereceklerini ifade eden Sabancı, şunları kaydetti:

"Finans kaynaklarına nasıl ulaşacağımızı aramızda değerlendireceğiz. Eğitim vereceğiz. Avrupa fonu ve dış kaynaklı fonlar bize müsait. Ama çoğumuz bunların müsait olduğundan haberdar değiliz. Haberdar olsak bile bunların bize verilmeyeceğini düşünüyoruz. Başvurmayı bile bilmiyoruz. Bu iş böyle 6 ay veya 12 ayda becerilecek bir konu değil. Bu uzun soluklu sabırlı bir iş. Sadece 'ah ah, vah vah' diyen insanlardan oluşan bir Türkiye yok. Çözüm arayan insanlar da var. Onlardan bir tanesi de bizim ekibimiz."

Hasan Hüseyin Erkoç da bugün Türkiye'de 3 gençten birinin işsiz olduğuna değinerek, "Biz 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi olmayı hedeflerken, gençlerimizi çağın gereklerine göre donatmalıyız, onları girişimcilik ruhu ile yetiştirmeliyiz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir