”Türkiye'nin tek sorunu, dürüst yöneticilerin olmaması”

CHP İstanbul adayı Kılıçdaroğlu, Kartal mitinginde halka seslenerek, "Sorunlarınızı çözmeyenleri sandığa gömmelisiniz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin tek sorunu, dürüst yöneticilerin olmaması. Bu yöneticiler değişmezse Kartal değişmez, Kartal değişmezse İstanbul hatta Türkiye değişmez" dedi.

CHP Kartal İlçe Teşkilatınca Kartal Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, Kartal'ın uzun süredir ihmal edildiğini belirterek, değişimi, sorunlarını bildikleri Kartal'dan başlatacaklarını, Kartal'ı kartal gibi yapacaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, son 15 yılda Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Kartal'ın sorunlarını çözmek için bir çaba göstermediğini iddia ederek, 29 Martta bunun hesabının sorulması gerektiğini kaydetti.

Bu ilgisizliğin sandıkta unutulmayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Sorunlarınızı çözmeyenleri sandığa gömmelisiniz. Türkiye'nin tek sorunu, dürüst yöneticilerin olmaması. Bu yöneticiler değişmezse Kartal değişmez, Kartal değişmezse İstanbul hatta Türkiye değişmez" şeklinde konuştu.

"İstanbul'un ve Kartal'ın rantının yandaşlara peşkeş çekildiğini" öne süren Kılıçdaroğlu, İstanbul'un rantının sahibinin İstanbullular olduğunu vurguladı.

Kılıçdaroğlu, gençlerin işsiz olduğunu, vatandaşın ise kriz nedeniyle bunaldığını belirterek, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hala krizin teğet geçtiğini söylüyor. Doğru, o ve yandaşları için teğet geçmiştir. Çünkü rantı onlar yiyor" dedi.

Emeklinin üçüncü sınıf insan konumuna düşürüldüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, "AK Parti'ye 'hayır' demek için Kartallıları oylarına sahip çıkmaya" çağırdı.

Kılıçdaroğlu, Serdar Kepenek'e milyarlarca para aktarıldığını iddia ederek, bu paraların Kadir Topbaş tarafından verildiğini savundu.

Son seçimlerde 2 milyon seçmenin sandığa gitmediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, her CHP'liden, bu seçmenlerden birini sandığa götürmesini istedi.

"Bu işbirliği yapıldığı takdirde AK Parti'nin sandığa gömüleceğini" ifade eden Kılıçdaroğlu, "Siz bu yardımı yapın, biz onlara hesap sormazsak namerdiz" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, seçime dostluk, kardeşlik içinde gidilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Seçmen AKP'ye öyle bir tokat atacak ki bu tokadın şiddeti Edirne'den Kars'a kadar duyulacak" şeklinde konuştu.

"20 saat geçti hala bir ses yok"

AK Parti Hükümetinin, her fırsatta kendi dönemlerinde teknolojinin ne kadar geliştiğini anlattığını kaydeden Kılıçdaroğlu, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düşmesinin üzerinden saatler geçtiğini, ama hala bir ize rastlanmadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Koskoca Türkiye Cumhuriyeti bir helikopteri bulmaktan aciz midir? Aradan 20 saat geçti hala bir ses yok. Bütün BBP'li arkadaşlarımızın acısını yüreğimizde hissediyoruz" diye konuştu.

Mitingin ardından Maltepe'ye geçen Kılıçdaroğlu, burada da seçim otobüsüyle halkı selamladı.