Türkiye'nin üstüne vazife değil

Erdoğan'ın 'Kaddafi iktidarı bırak' açıklamalarına, Libya hükümetinden sert tepki geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TRABLUS - Libya Dışişleri Bakan Yardımcısı Halid Kaim, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Libya'yla ilgili açıklamaları üzerine, "bu konuda kararın Türkiye'nin işi olmadığını" söyledi.

Kaim, başkent Trablus'ta yaptığı açıklamada, "bu türden bir kararın Türkiye'nin işi olmadığını, Libya halkının vazifesi olduğunu" ifade etti.

Halid Kaim, "Eğer arabulucu olmak istiyorsanız, bir tarafı diğer tarafa karşı destekleyecek şekilde tavır sergilememelisiniz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Libya'daki gelişmelerle ilgili olarak dün düzenlediği basın toplantısında, "Libya tarihinde yeni bir dönem başlamıştır. Libya meselesinde artık söz tükenmiştir. Bu noktada yapılması gereken, Libya'da Trablus'ta yönetimi elinde tutan Muammer Kaddafi'nin derhal iktidarı bırakması, üzerindeki tarihi sorumluluğu insani ve vicdani sorumluluğu derhal yerine getirmesidir" diye konuşmuştu.

Kaddafi'nin İsviçre'de tek kuruşu yok

Öte yandan Libya hükümeti Muammer Kaddafi'nin İsviçre bankalarında şahsına ait parası olmadığını da bildirdi.

Libya Dışişleri Bakan Yardımcısı Halid Kaim, İsviçre bankalarındaki hesabın hükümete ait yabancı yatırım hesabı olduğunu belirterek, Libya hükümetinin İsviçre bankalarındaki varlığının 25 milyon İsviçre frangına yakın olduğunu söyledi.

Kaim, gazetecilere yaptığı açıklamada, "eğer hesaplarda liderin (Kaddafi) bir kuruşu varsa, alıp istediğinize vermekte özgürsünüz" diye konuştu.

İsviçre, pazartesi günü yaptığı açıklamada, Kaddafi ve çevresine ait muhtemelen yasa dışı olan 360 milyon İsviçre frangının dondurulduğunu bildirmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir