Türkiye’nin ilk Bilim Merkezi Konya'da açıldı

Türkiye’nin ilk Bilim Merkezi'nin açılışını gereçekleştiren Başbakan Erdoğan, slogan atan vatandaşlara "Birilerinin meşru olmayan hevesleri bizleri bu yoldan döndüremez. Bunu böyle biliniz" diyerek seslendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KONYA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Hiç endişeniz olmasın. Biz, yola çıkarken ne dediysek oradayız. Biz kefenimizi giyerek bu yola çıktık. Onun için birilerinin meşru olmayan hevesleri bizleri bu yoldan döndüremez. Bunu böyle biliniz" dedi.

"Kopyalama hizmete değil, hakiki hizmet"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim kapsamında 28 Mart’ta yapılan mitinge ses tellerindeki rahatsızlık nedeniyle katılamadığından dolayı teşekkür ziyareti için bugün Konya’ya geldi. TÜBİTAK’ın desteğiyle Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Türkiye’nin ilk Bilim Merkezi’nin açılışını yapan Erdoğan, " 'Milletim takiye, yalana, iftiralara hayır', hizmete, gerçek anlamda 'evet' demiştir. Kopyalama hizmete değil, hakiki hizmet, bunu iyi ayırt edin" dedi.

İstanbul’dan özel ’Ana’ uçağı ile Konya’ya gelen Başbakan Erdoğan, ilk olarak TÜBİTAK’ın desteğiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Türkiye’nin ilk Bilim Merkezi’nin açılış törenine katıldı. Başbakan Erdoğan’ın gelişi nedeniyle havalimanına sivil arac alınmayınca, yolcular valizlerle güvenlik noktasından aprona kadar gitmek zorunda kaldı. Törende Başbakan Erdoğan’a, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan eşlik etti. 

Bilim Merkezi’nin açılışıyla Ak Parti iktidarının bilime ve sanata verdiği önemin ispatı olduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Laf başka, icraat başka bir şey. İnanıyorum ki, her geçen gün milletim lafa değil, icraata prim verdiğini gösterecektir. Nitekim bu seçimde de hamdolsun milletim laf ile hizmet üretenlerin ayrımını en güzel şekilde yapmıştır. Takiyeye, yalana, iftiralara ’Hayır’ demiştir. Hizmete, gerçek anlamda ’Evet’ demiştir. Kopyalama hizmete değil, hakiki hizmet, bunu iyi ayırt edin."

Başbakan Erdoğan, 28 Mart’ta yapılan mitinge sağlık nedenleriyle katılamadığını ve teşekkür etmek için Konya’da geldiğini söyledi. Kısa süren konuşma ardından kurdeleyi kesen Başbakan Erdoğan ve beraberindeki bakanlar Bilim Merkezi’ni gezerek incelemelerde bulundu. 

"Kefenimizi giyerek bu yola çıktık"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bilim Merkezi’nin açılışınan artından bölgesel yayın yapan Kon TV’nin yeni hizmet binasının açılış törinine katıldı. Tören alanındakilerin ’Dik dur eğilme’, ’Türkiye seninle gurur duyuyor’ sloganları atması üzerine Başbakan Erdoğan, "Hiç endişeniz olmasın. Biz yola çıkarken ne dediysek ordayız. Kefenimizi giyerek bu yola çıktık. Onun için birilerinin meşru olmayan hevesleri bizleri bu yoldan döndüremez" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir