Türkiyenin ilk yakıt toplama gemisi denize indirildi

"Seyit Onbaşı", olası bir felaket sonucu denize saçılan 400 ton atığı tek seferde alabilecek kapasiteye sahip.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YALOVA - Türkiye'de ilk kez yapılan yakıt toplama gemisi "Seyit Onbaşı", düzenlenen törenle denize indirildi.

Ulaştırma Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından Yalova'nın Altınova ilçesinde bulunan Gisan Gemi İnşa A.Ş'ye yaptırılan "Seyit Onbaşı" isimli yakıt toplama şamandıra elleçleme gemisi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakcı ve Gisan Tersanesi'nin ortaklarından Ramazan Kısa'nın katıldığı törenle denize indirildi.

Proje mühendisi Fuat Akşahin, 52 metre boyunda ve 12 metre eninde olan geminin, olası bir felaket sonucu denize saçılan 400 ton atığı tek seferde alabilecek kapasiteye sahip olduğunu belirterek, "Gemi, denizlerimizde yaşanacak olası felaketlere müdahale edecek" dedi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakcı da amaçlarının Türkiye kıyılarında seyir emniyetinin sağlanması olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu noktada da Bakanlığımız bir ilke daha imza attı. Bundan sonra da projelerimiz devam edecek. Denizlerimizde çevre emniyetinin arttırılması noktasında da boğazların güvenliği noktasında da Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü olarak yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bu gemi Türkiye'de bir ilk. Kapasitesi ve gücüyle Türkiye'ye gurur verecek bir projeye imza atmış bulunuyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir