Türkler, New York'ta coştu

New York kentinde 30. Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali düzenlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - ABD'nin New York kentinde 30. Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali düzenlendi.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından bu yıl 30'uncusu düzenlenen Türk Günü Yürüyüşüne katılan TADF'ye bağlı dernek üyeleri, ellerinde Türk bayraklarıyla Manhattan'da 53. Sokak ve Madison Caddesi'nden Türkevi'nin hemen yanındaki Dag Hammarskjold Parkı'na kadar yürüdüler. Yürüyüşün tamamlanmasının ardından, Dag Hammarskjold Parkı'nda Türk Günü Festivali düzenlendi. Manhattan sokaklarında kırmızı beyaz Türk bayraklarının dalgalandığı Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali, renkli görüntülere sahne oldu.

TADF Başkanı Kaya Boztepe, Türk Günü Festivalinde yaptığı konuşmada, ABD'de yaşayan Türk toplumuna, yürüyüşe katıldıkları için teşekkür etti. 30 yıl önce teröristler tarafından Türk diplomatlarının öldürülmesini kınamak için toplanan bir grup insanın sessiz yürüyüşünün gelenekselleşerek bu coşkulu yürüyüşe dönüştüğünü söyleyen Boztepe, bundan gurur duyduklarını belirtti.

Fenerbahçe formalı Brooklyn belediye başkanı

TADF Başkanı Boztepe'ye Brooklyn Belediyesinin 28 Mayıs'ı Türk Günü Yürüyüşü olarak kabul ettiğini bildiren resmi belgeyi de sunan Markowitz, daha sonra izleyenlere bir sürpriz yaparak üzerindeki gömleği çıkarıp içindeki Fenerbahçe formasını gösterdi ve büyük alkış aldı. Markowitz, Türkçe "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözleriyle konuşmasını bitirdi.

Linet ve Ferhat Göçer izleyenleri coşturdu

Festivalde, konuşmaların ardından, sahneye Dokuz Eylül Üniversitesi Anadolu'dan Ezgiler Halk Dansları Topluluğu çıktı. Büyük ilgiyle izlenen gösterinin ardından, önce Linet, ardından Ferhat Göçer izleyenleri sevilen şarkılarıyla coşturdu.

Linet yaptığı konuşmada, New York'ta bulunmaktan ve Türk olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Ne kadar gururlansak azdır, Türk örf ve adetlerini devam ettirmek çok önemli, ne mutlu Türküm diyene" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir