TUSAŞ ile ITC-KA el sıkıştı

İki firma arasında elektrik satış anlaşması imzalandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Türkiye'nin havacılık ve uzay merkezi TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. ile ITC-KA firması arasında elektrik teminine yönelik "Elektrik Satış Anlaşması" imzalandı.
Yapılan yazılı açıklamada, anlaşma ile üç yıl süreyle elektrik temin edecek TUSAŞ'ın yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen "yeşil enerji" kullanarak çevreye yönelik sosyal sorumluluğunu yerine getirme avantajına sahip olacağı belirtildi.
Açıklamada, 500 hektar arazide, 300 bin metre karenin üzerinde bir kapalı alanda faaliyetlerini sürdüren ve halihazırda kurulu kapasitesi yaklaşık 50 MVA (megavoltamper) olan TUSAŞ'ın, enerji maliyetlerini düşürmek ve enerjinin verimli kullanılmasını sağlamak amacıyla bir "Enerji Yönetim Birimi" oluşturduğu ifade edildi.
TUSAŞ'ın 2009 yılı elektrik tüketiminin 40,5 milyon kilovatsaat olarak gerçekleştiği belirtilen açıklamada, 2010-2011 döneminde inşa edilecek yeni tesisleri ile birlikte test ve üretim için yapılacak makine, teçhizat yatırımlarıyla kurulu gücün ve elektrik tüketiminin önemli oranda artmasının beklendiği kaydedildi.
Açıklamada, TUSAŞ'ın üç yıl süreyle elektrik temin edeceği ITC-KA firması'nın, Ankara Mamak ve Sincan Katı Atık sahasını işlettiği ve Mamak'ta biokütleden elde ettiği gazdan elektrik ürettiği bildirildi.
Bu konularda ilginizi çekebilir