TÜSİAD Başkanı istifa etti!

Sahibi olduğu Sütaş'la ilgili haberlerin ardından basının karşısına çıkan Muharrem Yılmaz, "Benim üzerimden TÜSİAD'ın yıpratılmasına izin vermem" diyerek TÜSİAD Başkanlığı görevini bıraktığını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - TÜSİAD Başkanı Muharem Yılmaz, başkanlıktan istifa ettiğini açıkladı. Aynı zamanda Sütaş'ın patronu olan Yılmaz, şirketteki 18 çalışanın işten atılması sonrasında böyle bir karar aldı.

Sendikaya üye olduğu gerekçesiyle işinden atıldığı belirtilen çalışanlar konusuna açıklık getirmek üzere bugün acil bir basın toplantısı kararı alan Yılmaz, TÜSİAD'dan istifasını da bu toplantıda açıkladı. Bugün bazı basın organlarında Sütaş'ın işten atılan çalışanların eylem yapmasına izin vermemek için eylem alanına 13 ton gübre döktürdüğü haberi yer almıştı.

Muharrem Yılmaz ise düzenlediği basın toplantısında, "Maalesef TÜSİAD Başkanlığı üzerinden yaprıtalmaya çalışılıyorum. TÜSİAD'a zarar gelmesine izin vermem. Bunun kaçış olarak görülmemesi gerekir. TÜSİAD'ı itibarı çok büyük bir emenat. İzin vermeyeceğim. Bundan sonra Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışmalarımı yoğunlaştıracağım" dedi.

Yılmaz, gübre olayı ile ilgili olarak da "Gübre olayı tatil günü kimsenin olmadığı bir günde çevre düzenlemesi olarak yapıldı. Bir kasıt olsa önce ben cezalandırırım" diye konuştu.

İşte yazılı açıklaması: TÜSİAD’a zarar gelmesine izin veremem

TÜSİAD ve Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada ise; son günlerde Sütaş-sendika ilişkileri hakkında gerçek dışı haberler yayılarak TÜSİAD’ın da yıpratılmaya çalışıldığını belirtti ve TÜSİAD’a zarar gelmemesi ve bu konunun daha fazla  istismar edilmemesi için başkanlık görevini bıraktığını açıkladı.

Muharrem Yılmaz, iş barışını bozarak, işçi-işveren kutuplaşması peşinde koşarak ve baskı kurarak işyerinde çoğunluk ve yetki elde etmeye çalışan sendikanın iddiaları hakkında şunları söyledi:
 
“Sütaş, evrensel yönetim ilkelerine ve etik değerlere bağlılıkla faaliyetlerini yönetmektedir.  Bu ilke ve değerler doğrultusunda, çalışan haklarını korumaya,  günün ve ekonominin gerekleri doğrultusunda iyileştirmeye büyük özen göstermektedir.  Bu özen, işyerinde uzun yıllardır  bir  huzur ve barış ortamı yaratmıştır. Sütaş’ın  sürekli olarak  pazar lideri olma başarısını göstermesinin en önemli sebeplerinden biri de işyerindeki bu huzur ve güven ortamıdır.

Karşılıklı saygıya dayalı, güvenli, huzurlu ve verimli bir çalışma ortamının sürdürülmesi için gereken önlemleri alan Sütaş, sendika konusunda da tüm çalışanlarının özgür iradeleriyle hareket etmesini desteklemektedir. Çalışanın, özgür iradesi ile sendika tercihini yapması için gereken her türlü hukuki güvence mevcuttur. Üstelik, sendikaya kayıt sürecinin gizliliğini sağlamak için de özel düzenlemeler getirilmiştir. İşçinin sendika üyeliğinden işverenin haberinin dahi  olması  mümkün değildir. Sütaş yönetimi de bu süreçle ilgili bilgiyi, çalışanlarından gelen baskı ve tehdit şikayetleri ve işyerlerinde mesai saatleri içinde  meydana gelen tartışmalar sonucu edinmiştir.

Sözü edilen şikayetler,  Sütaş çalışanlarının  bir sendikaya  üye olmaları için baskıya maruz kaldıklarına, korkutulduklarına, hatta maksadını aşan ve şiddet uygulamasıyla sonuçlanan tartışmalarla taciz  edildiklerineilişkindir.  Sütaş çalışanlarının çoğunluğu,  kendilerini özdeşleştirdikleri müessese ile karşı karşıya getirmeye çalışan bu anlayıştan huzursuzluk duymaktadırlar.

Görevi 2015'te dolacaktı

İstifa eden Muharrem Yılmaz, 17 Ocak 2013’te yapılan TÜSİAD’ın 43. Olağan Genel Kurulu’nda görevi Ümit Boyner’den devralmıştı. Yılmaz'ın görevi 2015 yılında doluyordu. TÜSİAD'ın yeni başkanını belirlemesi için Olağanüstü Genel Kurul'a gitmesi bekleniyor.

                        TÜSİAD YÖNETİM KURULU

69-002.jpg

 

Muharrem Yılmaz kimdir?

Muharrem Yılmaz, 2 Ağustos 1957’de Bursa’da doğdu. Orta öğrenimini Galatasaray Lisesi’nde tamamlayan Muharrem Yılmaz, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. Babası Sadık Yılmaz’ın kurduğu Sütaş’ta üniversitede okurken çalışmaya başladı.

1989’da şirketin genel müdürü oldu. Muharrem Yılmaz, babasının 2005 yılında vefat etmesinin ardından şirketin yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlendi. Muharrem Yılmaz, iş dünyası örgütlerinde oldukça faal bir isim.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir