TÜSİAD, İtalyan Confindustria ile işbirliği yaptı

Sanayici birlikleri, İtalya'daki Emilia-Romagna bölgesi arasındaki yatırım fırsatlarına ilişkin işbirliği anlaşması imzalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), İtalya'daki eş değer örgüt Confindustria ile işbirliği anlaşması imzaladı.

TÜSİAD'dan yapılan yazılı açıklamada, Confindustria'nın Emilia-Romagna Bölgesi temsilcilerinin dün TÜSİAD'ı ziyaret ettiği, bu ziyaret kapsamında TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner başkanlığındaki heyetin Confindustria temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirdiği kaydedildi.

Toplantıda Türkiye ve İtalya Emilia Romagna bölgesi arasındaki ekonomik ilişkiler ile yatırım fırsatlarının ele alındığı, toplantı sonrasında TÜSİAD ve Confindustria Emilia-Romagna arasında bir mutabakat belgesi imzalandığı bildirildi.

Açıklamada, TÜSİAD Yönetim Kurulu adına Başkan Yardımcısı Tayfun Bayazıt tarafından imzalanan mutabakat belgesi kapsamında, ilişkilerin derinleştirilmesi amacıyla karşılıklı heyet ziyaretleri ve Türkiye ya da İtalya'da bir iş forumunun düzenlenmesinin öngörüldüğü, Bologna merkezli Emilia-Romagna'nın İtalya'nın en sanayileşmiş bölgelerinden biri olduğu ve Türk iş dünyası için önemli fırsatlar barındırdığı vurgulandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir