TÜSİAD ve TÜRKONFED, 21 Eylül'de Elazığ ve Tunceli'de

İş dünyası ve kalkınma ajansları arasındaki işbirliğinin ele alınacağı toplantılara Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın katılımı bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ile Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Anadolu'da düzenlediği toplantılara Elazığ ve Tunceli ile devam edecek.

İş dünyası ve kalkınma ajansları arasındaki işbirliğinin ele alınacağı toplantılara Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın katılımı bekleniyor.

TÜSİAD ve TÜRKONFED'in, kalkınma ajansları ile iş dünyasının gönüllü temsil örgütleri arasındaki işbirliğini güçlendirmek amacıyla düzenlediği toplantı serisinin üçüncüsü, 21 Eylül 2010'da Elazığ'da gerçekleştirilecek. "Bölgesel Kalkınma ve İş Dünyasının Rolü" başlıklı toplantıda, bölgenin iş dünyasının temsilcileriyle kalkınma, yerel ihtiyaçlar ve öncelikli proje alanları değerlendirilecek.

Toplantının açılış konuşmaları Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Celal Beysel, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Başkanı Tarkan Kadooğlu ile Elazığ Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ELSİAD) Başkanı Veysel Solmaz tarafından yapılacak.

Açılış konuşmalarının ardından düzenlenecek panelde etkin bölgesel kalkınma politikaları kapsamında "Kalkınma Ajansları ve İş Dünyasının Katılımı" konusu ele alınacak. Panelin moderatörlüğünü TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Bölgesel Gelişme ve İş Dünyası Örgütleriyle İlişkiler Komisyonu Başkanı Muharrem Yılmaz üstlenecek.

Aynı gün, Elazığ'ın ardından Tunceli'ye geçilerek "Tunceli'nin Göreli Üstünlükleri ve Kalkınma Stratejileri" konulu bir toplantı gerçekleştirilecek. Toplantıda, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Celal Beysel, DOGÜNSİFED Başkanı Tarkan Kadooğlu ve Tunceli Girişimci İş Kadınları Derneği (TUNGİŞKAD) Başkanı Fidan Aydın konuşacak.

Yerel sivil aktörler de kalkınma sürecine dahil olacak

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, Elazığ ve Tunceli'de düzenlenecek toplantılara ilişkin yaptığı değerlendirmede, bölgesel kalkınma politikalarının belirlenmesi ve uygulanması safhalarında yerel sivil aktörlerin sürece katılımının önemine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Mevcut yapıları kamu ağırlıklı olmasına rağmen bu yapının önümüzdeki dönemlerde sivil katılımı daha fazla içerecek şekilde değişeceğine inanıyor ve Kalkınma Ajansları projesini, AB ile de uyumlu bölgesel kalkınma politikaları açısından önemli birer araç olarak görüyoruz. Bu çerçevede başta bağımsız ve gönüllü iş dünyası temsil kuruluşlarının, ajanslara azami katkıyı sağlayacak şekilde örgütlenmelerinin bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz."

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Celal Beysel de, 2010'da başlayan "Bölgesel Kalkınma ve İş Dünyasının Rolü" toplantılarının sivil toplumu harekete geçirme misyonunu taşıdığını belirterek, sivil toplum örgütlerinin toplumsal konulardaki ağırlığının son yıllarda hızla arttığını kaydetti.

Beysel, özellikle bölgesel iş dünyası örgütlerinin kanaat önderleri olarak katılımcı demokraside önemli rol oynamaya başladıklarını, ekonomik kalkınmayla birlikte bölgesel iş dünyası örgütlerinin etkinliğinin de artacağını vurguladı.

"Bölgesel Kalkınma ve İş Dünyasının Rolü" toplantı serisi kapsamında Güneydoğu Anadolu, Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde gerçekleşecek 5 toplantının ilki 24 Mayıs 2010'da Gaziantep'te, ikincisi ise 21 Haziran 2010'da Trabzon'da gerçekleştirilmişti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir