TÜSİAD'dan Mali Kural uyarısı

TÜSİAD, "Mali Kuralın hayata geçmesi, orta vadeli mali görünüm ve iş ve yatırım ortamının güvenliği açısından önemli bir görev görecektir" açıklaması yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Mali Kural uygulamasının, neredeyse süresiz ertelendiğine dair gündeme gelen haberlerin doğru olması durumunda, idarenin içsel tutarlılığı ve kural tabanlı politika anlayışı açısından bir sapma niteliği taşıyacağını öne sürdü.

TÜSİAD Yönetim Kurulunun, Mali Kuralın ertelenmesi konusundaki haberlere ilişkin yazılı açıklamasında, 2008 yılından bu yana hükümetin gündeminde olan Mali Kural uygulaması yönündeki tercihinin, gerek küresel krizle mücadele sürecinin başarısı, gerek iş ve yatırım ortamının kalitesi gerekse de maliye politikasının bütünlüğü ve öngörülebilirliği açısından önemli bir girişim olduğu kaydedildi.

Mali Kuralın, büyüme sürecinde ortaya çıkabilecek beklenmedik gelişmeler karşısında maliye politikasının emniyetli bir bant içinde kalmasını sağlayan ve bu yönüyle ekonomik birimlerin karar süreçlerine son derece olumlu katkı sağlayabilecek bir uygulama olduğuna işaret edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Bu çerçevede Mali Kural, Orta Vadeli Program'ın önemli bir tamamlayıcısı niteliğindedir. Küresel krizle mücadelede uygulanan genişleyici maliye politikalarından çıkış ve orta vadeli mali istikrar açısından kritik derecede önem verdiğimiz Mali Kural uygulamasının, neredeyse süresiz ertelendiğine dair gündeme gelen haberler, doğru olması durumunda, idarenin içsel tutarlılığı ve kural tabanlı politika anlayışı açısından bir sapma niteliği taşıyacaktır.

İş dünyası olarak kritik önem atfettiğimiz ve 2010 yılı TBMM gündeminin sıkışıklığına bağlı olarak ertelendiğini düşündüğümüz Mali Kural uygulamasının, ekim ayında çalışmaya başlayacak TBMM'de süratle ele alınması ve kanunlaşması büyük önem taşımaktadır. Mali Kuralın hayata geçmesi, özelikle seçim dönemine gireceğimiz 2011 yılı ve sonrası için, orta vadeli mali görünüm ve iş ve yatırım ortamının güvenliği açısından önemli bir görev görecektir."

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir