Tutuklanan 16 kişi Metris'te

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda Barış Güler, Kaan Çağlayan, Süleyman Aslan ve Reza Zerrab'ın da aralarında bulunduğu 16 kişi cezaevine gönderildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yolsuzluk ve rüşvet kapsamında mahkemece tutuklanan 16 kişi, Metris Cezaevi'ne gönderildi.

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde, savcılık sorgularının ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanmalarına karar verilen, aralarında Barış Güler, Salih Kaan Çağlayan, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan ve iş adamı Reza Zerrab'ın da bulunduğu 16 kişinin, işlemleri tamamlandı.

Bu kişiler, polis aracına bindirilerek, güvenlik önlemleri altında Metris Cezaevi'ne gönderildi.

14 kişi serbest bırakıldı

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye gönderilenlerden, Abdullah Oğuz Bayraktar'ın da aralarında bulunduğu 14 kişinin serbest bırakılmasına karar verildi.

Mahkemeye sevk edilen diğer 35 kişinin işlemleri sürüyor.

14 kişi hakkında adli kontrol tedbiri uygulanması Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda, savcılık işlemlerinin ardından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilen Abdullah Oğuz Bayraktar, Hüseyin Avni Sipahi, Ali Seydi Karaoğlu, Yavuz Çelik, Mehmet Erdal, İsmail Kibici, Ekrem Eray Arda, Ahmet Emil, Ali Karaaslan, Sadık Soylu, Mehmet Ali Karaman, Fuat Kuşçu, İsmail Çakal ve Abdullah Uçar serbest bırakıldı.

Mahkeme, serbest bırakılma kararını, "isnat edilen suç vasfı, delil durumu, kuvvetli suç şüphesi varlığını gösteren olguların tutuklamayı gerektirecek şekilde bulunmaması, delilleri yok etme, gizleme ve karartma ihtimali olmaması, ilerde suç vasfının değişme ihtimalinin bulunması nedeniyle ileride mağduriyetlerine sebep olmamasına" göre aldı.

Mahkeme, serbest bıraktığı kişiler hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve evlerine en yakın emniyet birimine haftada bir kez imza verme şartı barındıran adli kontrol tedbiri uygulanmasına da hükmetti.

İş adamı Ali Ağaoğlu'nun da aralarında bulunduğu 23 şüpheliye ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Ağaoğlu'yla birlikte 9 kişi savcılık işlemlerinin ardından serbest bırakılmış ve haklarında yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu.

Fatih Belediye Başkanı da serbest bırakıldı

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de aralarında bulunduğu 19 kişi ise serbest bırakıldı.
Böylece operasyon kapsamında yürütülen 3 ayrı soruşturmada tutuklananların sayısı 24 oldu. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir