Twitter davayı kazandı mı?

Twitter iddiaya göre Binali Yıldırım’ın yayından kaldırttığı hesabın, tekrar açılması davasını kazandı. BTK yetkilileri ise mahkemenin Twitter’ı haklı bulduğu yönünde bir kararın kendilerine ulaşmadığını söylüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Twitter ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Yıldırım arasındaki davada, mahkemenin Twitter’ı haklı bulduğu yönünde karar çıktığı iddia edildi.

Dün akşam saatlerinde Gülşen Coşkun'un canlı yayında sarfettiği “Twitter, Binali Yıldırım’a karşı açtığı ifade özgürlüğü davasını kazandı. Karar İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından alındı." sözleri üzerinde BTK'dan açıklama geldi. 

"Mahkeme kararı ulaşmadı"

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkilileri, sosyal paylaşım sitesi Twitter ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski  Bakanı Binali Yıldırım arasındaki davada, mahkemenin Twitter’ı haklı bulduğu yönünde bir kararın kendilerine ulaşmadığını bildirdi.

Yıldırım, kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan bir içeriğin kaldırılmasına ilişkin talepte bulunmuş, Twitter da ifade özgürlüğünü gerekçe göstererek karşı dava açmıştı.

"Twitter, karara uymadığı sürece açılamaz"

AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın avukatı Serkan Bayram, sosyal paylaşım sitesi Twitter'ın erişime engellenmesine yönelik ellerinde birden fazla mahkeme kararı olduğunu belirterek, Twitter'ın mahkeme kararlarına uymadığı sürece erişime açılamayacağını söyledi. 

Serkan Bayram, yaptığı açıklamada, Binali Yıldırım'a karşı kazanılmış hiçbir mahkeme kararı bulunmadığını, Twitter'ın itirazını kabul ettiği belirtilen 18. Asliye Ceza Mahkemesinin aldığı karara karşı da kanun yararına bozma yoluna gideceklerini ifade etti.  

Kararın, "Twitter, Binali Yıldırım'a karşı davayı kazandı" şeklinde sunulmasının yanlış olduğunu belirten Bayram, şunları kaydetti:

"Nihai bir karar değil. Ayrıca, Twitter yalnızca bir karara itiraz etmiştir. İtiraz mahkeme tarafından reddedilmesine karşın üst mahkeme olan Asliye Ceza Mahkemesi itirazı kabul etmiştir. Biz bu karara karşı 'kanun yararına bozma' isteyeceğiz. Bunun dışında da Twitter aleyhine aldığımız birden fazla mahkeme kararları var. Dolayısıyla Twitter'ın Türkiye'de erişime açılması ancak bu kararların twitter tarafından uygulanmasıyla mümkün olabilir. Twitter mahkeme kararlarına uymadığı sürece erişime açılamaz." 

Bu konularda ilginizi çekebilir