UAEK yönetim kurulu olağan toplantısı başladı

İran ve Suriye'nin nükleer programlarına ilişkin son gelişmeler gündemin ilk sıralarında yer alıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
VİYANA - Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) yönetim kurulu olağan toplantısı, kurumun Viyana'daki merkezinde bugün başladı.
Yerel saatle 10.30'da başlaması planlanan toplantı, yönetim kurulu üyesi bağlantısız ülkelerin İran ve Çin'in de katılımıyla düzenledikleri bilgilendirme toplantısı nedeniyle iki kez yarım saat süreyle ertelendi.
İran ve Suriye'nin nükleer programlarına ilişkin son gelişmelerin gündemin ilk sıralarında yer aldığını belirten UAEK yetkilileri, açılış oturumunda UAEK Başkanı Yukiya Amano'nun bir süre önce yönetim kurulu üyesi 35 ülkenin heyet başkanlarına yazılı olarak gönderdiği "İran raporunu" sözlü olarak açıklayacağını belirtti.
Toplantının ilerleyen oturumlarında da yönetim kurulu üyesi 35 ülkenin heyet başkanları, İran ve Suriye'nin nükleer programlarıyla ilgili rapor hakkında sözlü beyanlarda bulunacak.
UAEK Başkanı Amano'nun son raporunda, "İran'ın nükleer programının askeri amaçlı olduğuna ilişkin bir dizi husus bulunduğu" belirtilerek, "bu konuda olumlu bir sonuca varabilmek için açıkta kalan ve kaygı verici bu hususların açıklığa kavuşturulması gerektiği" kaydediliyor.
Bu arada, ağırlıklı olarak İran'ın nükleer programıyla ilgili son gelişmelerin tartışılacağı yönetim kurulu toplantısına, bugüne kadar üye ülkelerden "İran'a yönelik yeni bir karar tasarısı sunulmadığı" öğrenildi.
Kurumun Viyana'daki merkezinde bugün başlayan Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) yönetim kurulu olağan toplantısının 5 Marta kadar devam etmesi bekleniyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir