Üç PKK'lı paralarla ortadan kayboldu

Terör örgütünün Fransa'daki 3 sorumlusu, 1 milyon euro ile kayıplara karıştı. Örgüt, 'infaz' kararı aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Fransa'da terör örgütü PKK'nın 3 sorumlusunun, örgüte ait 1 milyon Euro para ile kaçtıkları bildirildi. Terör örgütünde yaşanan büyük dolandırıcılığın örgütte karışıklık yarattığı kaydedildi.

Terör örgütünün Fransa'nın başkenti Paris ve Marsilya kentlerinde faaliyet gösteren Y.A., Ş.K. ve İ.Y. isimli örgüt sorumlularının, örgüte ait yaklaşık 1 milyon Euro ile kayıplara karıştıkları bildirildi.

Kaçan 3 kişinin, Fransız güvenlik birimleri tarafından terör örgütüne yönelik Şubat ve Haziran 2010 aylarında gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonlarda gözaltına alındıkları, ancak kısa bir süre sonra serbest bırakıldıkları kaydedildi.

Kandil'deki örgüt yönetiminin, söz konusu olayın ardından 3 kişi ile ilgili 'infaz' kararı aldığı öne sürüldü. Örgütün olayı kadrolarından gizli tuttuğu, söz konusu 3 kişi hakkında 'ajan-işbirlikçi' oldukları gerekçesiyle 'infaz' kararı verildiğini kadrolarına açıkladığı kaydedildi.

Parayı alan kaçıyor

Terör örgütü PKK'nın 'paravan' oluşumları aracılığıyla, finansman teminine yönelik olarak Avrupa ülkelerinde yaşayan Kürtlerden 'Bağış', 'Yardım', 'Aidat' adı altında toplanan paraların büyük bölümünü, örgüt sorumlularının zimmetlerine geçirmeleri ve şahsi harcamalarda kullanmalarının Kandil'deki örgüt yönetiminde büyük rahatsızlığa neden olduğu belirlendi.

Bu yıl içerisinde, terör örgütünün Avrupa ülkelerinde faaliyet gösteren elemanlarından 'Botan' kod adlı E.B., 'Bayram' kod adlı M.P, 'Salih' kod adlı B.Ü, 'Ali' kod adlı Ş.M, 'Doğan' kod adlı N.Ç., 'Şahin' kod adlı M.P, 'Ergün' kod adlı F.K, 'Soreş' kod adlı H.Y. ve 'Keklik' kod adlı E.K. adlı kişiler örgütün paralarını alarak kaçmışlardı.

Bu konularda ilginizi çekebilir