Üç ülke kilit rolü üstlenecek

ABD, Fransa ve İngiltere'nin NATO'nun Libya'daki uluslararası koalisyonun askeri operasyonlarının komutasında kilit rolü oynamasında anlaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAN SALVADOR - ABD, Fransa ve İngiltere'nin NATO'nun Libya'daki uluslararası koalisyonun askeri operasyonlarının komutasında kilit rolü oynamasında anlaştığı bildirildi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, 3 ülkenin NATO'nun askeri operasyonun komutasında kilit rolü üstlenebileceği konusunda anlaşmaya vardığı belirtildi.

Sözcü Ben Rhodes, Başkan Barack Obama'nın İngiltere Başbakanı David Cameron ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile görüştüğünü belirterek, "NATO'nun rolü konusunda anlaştılar. Şu andan itibaren NATO komuta yapısında kilit rol oynamalı" ifadesini kullandı.

NATO komuta yapısı konusunda anlaştılar

Bu arada Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve ABD Başkanı Barack Obama'nın, koalisyon güçlerinin Libya'ya yönelik operasyonunun desteklenmesinde NATO komuta yapısının nasıl kullanılacağı konusunda mutabakata vardıkları açıklandı.

Sarkozy'nin ofisinden yapılan açıklamada, "İki başkan koalisyonun desteklenmesine yönelik olarak NATO komuta yapısının kullanılma yöntemi konusunda anlaşmaya varmışlardır" denildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir