Üç yıldır dinleniyoruz

Kadıköy Belediye Başkanı Öztürk, Kadıköy Belediyesi'ne yapılan operasyonları 'CHP'yi itibarsızlaştırma' olarak değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Kadıköy Belediyesine yönelik yapılan operasyonla ilgili makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, operasyonların, 5-6 aydan beri başlayan CHP'lilere karşı ciddi "itibarsızlaştırma" operasyonları olduğunu savundu. Öztürk, "3 yıldır dinleniyoruz, teknik takip altındayız" dedi.

Şu an morallerinin yerinde olduğunu belirten Öztürk, "Arkadaşlarımız göz altına alınmış, bizim hiç bir çekincemiz yok. Konunun ne olduğunu iyi kötü biliyorum. Arkadaşlarımızın ifadesi alındığı andan itibaren, olay polisçe açıklandığı andan itibaren basına geniş bir açıklama yapacağım. Büyük ihtimalle açıklama yapacağım sırada da arkadaşlar yanımda olacaklar" dedi.

Gözaltına alınan belediye yetkililerinin kimler olduğunun sorulması üzerine de Öztürk, gözaltına alınan 2 müdürün, görevlerinden dolayı değil, bir ihale dosyasına ilişkin ihale komisyonunda bulunmaları dolayısıyla gözaltına alındıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Müdür sıfatı veya başkan yardımcısı sıfatıyla alınmış değiller. Yani onlar kendi birimlerindeki işlemle ilgili değil, yapılmış bulunan bir ihaleye ilişkin... Ben bir ihale biliyorum. Çünkü o ihale komisyonu bir kaç ihale yapmış olabilir, ama ihaleye ilişkin isimler orada birleşiyor" dedi.

Öztürk, belediyede arama yapılıp yapılmadığına ilişkin bir soruya da, "Sabah 06.30'da haberim oldu arama yapıldığından. Bütün arkadaşların evlerine ayrı ayrı ekipler gelmişler. Bazı yerlerde çok kibar davranmışlar, problem yok. Ama tabi olayın oluş tarzı üzücü. 6 ay önce alınmış bu dosyayla ilgili arkadaşlarımıza 'buyurun gelin' deselerdi giderlerdi. Böyle yapılıyor Türkiye'de, böyle uygulanıyor. Ama belediyede söz konusu gördüğünüz gibi bir arama yok" şeklinde yanıt verdi.

>> 18 kişi gözaltına alındı

 

Bu konularda ilginizi çekebilir