UEFA: Şikeye tolerans yok

UEFA Genel Sekreteri Infantino, şike iddialarına ilişkin açıklamlarda bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, şike iddiaları konusunda kararları Türkiye Futbol Federasyonu'nun alacağını, kendilerinin daha sonra durumu inceleyeceklerini söyledi.
 
Infantino, UEFA Yönetim Kurulu toplantısı sonrasında Conrad Otel'de düzenlediği basın toplantısında, bir soru üzerine, yaptıkları toplantılarda Türkiye'nin durumunun gündeme gelmediğini dile getirerek, şunları kaydetti:
 
"Ancak şunu söyleyebilirim; Türkiye büyük bir futbol ülkesi ve bu nedenle UEFA Kongresi burada düzenledi. Türkiye'de geçmişte ve şu anda bazı şike iddialarıyla ilgili davalar, soruşturmalar var, futbol disiplin heyetlerinde de bunlar gündemde. Türkiye Futbol Federasyonu doğru, gerekli kararları alacak, yerindenlik durumu var. Yerinde alınacak kararlar var. Bunlar Türkiye'de, Türk makamları tarafından alacak. Bu kararlar alındıktan sonra biz durumu inceleyeceğiz. Herhangi bir karar da alacak değiliz. Onlar ne yapılacağını biliyor. Şikeye karşı toleransımız sıfır."
 
58. maddenin sadece Türkiye Futbol Federasyonu'nun sorumluluğu olmadığını anlatan Infantino, "UEFA olarak statülerimizde ve tüzüklerimizde şike ile ilgili bütün kurallarımız açık, sıfır tolerans. Ancak burada uygun ve orantılı yaptırımların verilmesi gerekiyor. 58. madde değiştirilsin, değiştirilmesin, şu anda bizim için böyle bir konu yok. Önemli olan doğru önlemlerin ve kararların alınması lazım Türkiye Futbol Federasyonu tarafından, daha sonra biz duruma bakacağız" ifadelerini kullandı.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir