Uğur Kurt'un kardeşlerinden tepki

Okmeydanı'ndaki olaylarda yaşamını yitiren Uğur Kurt Sivas'ta toprağa verildi. Kardeşleri, slogan atan gruba "İstemiyoruz sizi, gidin buradan" şeklinde tepki gösterdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİVAS - İstanbul Okmeydanı'nda önceki gün yaşanan olaylar sırasında başından silahla vurularak yaşamını yitiren Uğur Kurt'un cenazesi, memleketi Sivas'ın Hafik ilçesinde toprağa verildi.

Kurt'un cenazesi, İstanbul'dan 5 araçlık konvoy eşliğinde Sivas'ın Hafik ilçesine bağlı Üzeyir köyüne getirildi. Köydeki cemevinin önünde Kurt için tören düzenlendi. Kurt'un cenazesinin bulunduğu tabutun üzerine karanfiller ve Fenerbahçe forması konuldu.

Törende konuşan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Uğur Kurt'u kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, bu tür acı olayların bir daha yaşanmamasını diledi.

Geçmez, "Şunu herkes bilsin, biz, Türkiye'de kardeşçe yaşamak için sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Kurt'un cenazesi, törenin ardından köy mezarlığına defnedildi. Cenazenin defnedilmesi sırasında Kurt'un babası Kemal, annesi Gülnaz ve eşi Narin Kurt ile diğer aile bireyleri fenalık geçirdi.

Slogan atan gruba, aile bireyleri tepki gösterdi

Kurt'un kız kardeşleri Yeliz Boğa ve Filiz Kılıçkaya, cenazenin defnedilmesinin ardından slogan atan gruba "İstemiyoruz sizi. Gidin buradan" diyerek tepki gösterdi. Bu tepkiyi görüntülemeye çalışan basın mensuplarına gruptaki bazı kişiler, "çekmeyin" diye bağırınca, Kurt'un bir yakını ile bu kişiler arasında kısa süreli arbede yaşandı. Uğur Kurt'un bazı yakınları ve köylüler, slogan atan grubu köyden uzaklaştırdı.

Cenaze törenine, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu, Kurt'un yakınları ve vatandaşlar katıldı.