Uludağ, Davos olma yolunda

Ekonomi Zirvesi, Başbakan Yardımcısı Babacan'ın yanı sıra iş dünyasının önemli isimlerinin katılımıyla 16-17 Mart'ta Uludağ'da yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yanı sıra iş dünyasının önemli isimlerinin katılımıyla düzenlenecek Ekonomi Zirvesi, 16-17 Mart'ta, kış turizminin önemli merkezlerinden olan Uludağ'da yapılacak.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Çarşamba Valilik Binası'nda düzenlediği basın toplantısında, İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nun bu ülkenin tanıtımına önemli katkı sağladığını söyledi.

Davos'un karla kaplı güzelliği ve kayak merkezi olmakla ün kazanmadığını ifade eden Harput, "Davos'u Davos yapan, burada yapılan ekonomi zirvesidir. Dünyanın önde gelen ekonomi ve siyaset adamları her yıl Davos'ta ekonomiyi konuşuyor. Bu sebeple Davos'un önemi de artıyor. Bizim Davosumuz da Uludağ olacak" dedi.

Harput, 16-17 Mart arasında Uludağ'da Grand Yazıcı Otel'de yapılması planlanan Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da katılacağını ifade ederek, 15 Mart'ta Bursa'ya gelerek özel programlara iştirak edecek Babacan'ın, daha sonra 16 Mart'ta Uludağ'a çıkarak Ekonomi Zirvesi'nde bulunacağını anlattı.

Zirveye ekonomi, siyaset, sivil toplum örgütlerinin önemli isimlerinin de katılacağını dile getiren Harput, şöyle devam etti:

"Toplantıya, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, Sabancı Holding Otomotiv Grup Başkanı Mehmet Pekarun, Limak Holding Başkanı Nihat Özdemir, Vodafone Türkiye CEO'su Serpil Timuray ve Ali Ağaoğlu gibi önemli isimler katılacak."

Türkiye'nin ekonomik başarısı konuşulacak

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde, küresel ekonomik krizde Türkiye'nin uyguladığı başarılı politikaların konuşulacağını vurgulayan Harput, "Küresel krizden Türkiye'nin en az düzeyde etkilenmesi ve uyguladığı başarılı ekonomi politikaları, Davos Zirvesi'nde ve başka ekonomi zirvelerinde takdir edildi. Bakanlarımıza, siyasilerimize, gittikleri yerlerde uyguladıkları başarılı ekonomi programlarından dolayı övgüler yağdırıldı. Uludağ'da yapılacak toplantının birinci konusu Türkiye'nin ekonomik başarısı olacak" diye konuştu.

Harput, zirvede, "CEO'nun yeni ajandası, finansın merkezine doğru, otomobil konusu, turizmde yeni dönem" başlıklı oturumlar yapılacağını ifade etti.

(AA)

 

Bu konularda ilginizi çekebilir