Uludere olayını protesto eden 16 göstericiye tutuklama

Batman ve Urfa'da Uludere'de yaşanan olayı protesto eden 52 kişiden 16'sı "izinsiz gösteri yapmak" suçlaması ile tutuklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
 
BATMAN/URFA - Batman ve Urfa'da izinsiz gösteriye katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 52 kişiden, 16'sı tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Şırnak'ın Uludere ilçesinde meydana gelen olayı protesto etmek için kent merkezinde izinsiz gösteri düzenleyip, polise taş ve molotofkokteyli ile saldırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 12 kişiden 4'ü yaşlarının küçük olması sebebiyle ailelerine teslim edildi.
Diğer 8 kişi ise polisteki sorgulamanın ardından Batman Cumhuriyet Başsavcılığına çıkarıldı. Savcılıktaki ifade işleminin ardından 3 kişi serbest bırakılırken, 5 kişi ise tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.
Zanlılardan 4'ü tutuklanırken, 1 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Urfa'da 12 tutuklama 
Öte yandan Şanlıurfa'da da aralarında BDP'lilerin de bulunduğu "Demokrasi Platformu"nca 31 Aralık Cumartesi günü düzenlenen eylemde gözaltına alınan 40 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından "örgütsel propaganda yapmak", "kamu malına zarar vermek" ve "polise mukavemet" iddiasıyla adliyeye sevk edildi.
Yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen zanlılardan 12'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 28 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Şanlıurfa'da 31 Aralık Cumartesi günü Irak sınırında yaşanan olayla ilgili düzenlenen eylemin ardından, sloganlar atıp, uyarılara rağmen dağılmayan gruba polis müdahale etmiş ve bazı kişileri gözaltına almıştı.
Bu konularda ilginizi çekebilir