"Umarız Türkiye tarafsız kalır"

Katar, Körfez ülkelerinin taleplerine resmen olumsuz yanıt verdi. Suudi Dışişleri Bakanı, "Katar'a siyasi ve ekonomik ambargolar sürecek. Katar'a karşı yeni adımlar uygun zamanda atılacak. Umarız Türkiye tarafsız kalır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Katar'a ambargo uygulayan Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Bahreyn dışişleri bakanları, "Katar ile ilişkilerde atılacak adımları" ele almak üzere Mısır'da bir araya geldi.

Başkent Kahire'deki Tahrir Sarayı'nda gerçekleştirilen görüşmenin ardından Katar, Körfez ülkelerinin taleplerine resmen olumsuz yanıt verdi.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Bahreyn, Katar'ın kararından üzüntü duyduklarını bildirdi. Suudi Dışişleri Bakanı, "Katar'a siyasi ve ekonomik ambargolar sürecek. Katar'a karşı yeni adımlar uygun zamanda atılacak. Umarız Türkiye tarafsız kalır" dedi.

Dört ülkenin hazırladığı ortak bildiriyi Mısır Dışişleri Bakanı duyururken, yapılan açıklamada, "Katar'ın doğru yolu bulacağını umuyoruz" denildi ve ambargo kararının Katar'ın sürekli diğer Arap ülkelerinin içişlerine karışmasından dolayı alındığı belirtildi. 

"Ambargolar sürecek"

"Politikalarını değiştirmediği sürece Katar'a siyasi ve ekonomik ambargolar sürecek" diyen Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, taleplerine olumsuz yanıt veren Katar'a karşı atılacak yeni adımların uluslararası hukuka uygun olacağının da altını çizerek, "Bu adımlar uygun zamanda atılacak" şeklinde açıklamada bulundu.

Katar Dışişleri Bakanı El Sani ise Londra'da doha yönetimine yönelik ablukayı 'Açık bir saldırganlık ve hakaret' olarak niteledi. Katar'a verilen listede talep edilenler arasında Türkiye'nin Katar'daki askeri üssünün ve El Cezire televizyon kanalının kapatılması da yer alıyordu.