Ünal: Kongre tarihi seçimle ilgili değil

AK Parti il kongrelerinin nisan ayında tamamlanması durumunda, mayıs ya da haziran gibi büyük kongrenin toplanabileceğini söyleyen parti sözcüsü Mahir Ünal, bunun erken seçim anlamına gelmediğini vurguladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, partinin il kongrelerinin nisan ayında tamamlanması durumunda, mayıs ya da haziran gibi büyük kongrenin toplanabileceğini söyledi. AK Parti'nin olağan kongre tarihi daha önce eylül ayı olarak duyurulmuştu.

AK Parti Kongresi'nin erkene alınması 'erken seçim sinyali' olarak algılandı ancak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AK Partili yetkililer erken seçimin gündemlerinde olmadığını belirtiyor. AK Parti'nin seçim ittifakı yapma konusunda anlaşmaya vardığı MHP'nin Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da dünkü açıklamasında, "Erken seçim ülke menfaatine değil" demişti.

AK Parti Sözcüsü Ünal bugün TVNet televizyonunda katıldığı canlı yayında, "İstanbul ilçe kongreleri ve diğer illerimizin kongrelerini her hafta sonu yapıyoruz. Eğer nisan sonuna kadar Ak Parti'de bütün kongrelerimiz tamamlanırsa, mayıs-haziran gibi büyük kongreyi toplayabiliriz" dedi.

Ünal, AK Parti'nin büyük kongresini öne çekmeleri durumunda bunun 'erken seçim sinyali olarak algılanabileceğine' dönük yorumlar için de, "Bu herhangi bir olağanüstü kongre değil. Sadece il kongrelerinin bitimiyle ilgili bir zamanlama. Başka bir anlamı yok" değerlendirmesinde bulundu.

Normal takvime göre, yerel seçimlerin gelecek yıl mart ayında, genel seçimlerin ise yine gelecek yıl kasım ayında yapılması öngörülüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir