Urla'daki orman yangınları kontrol altında

Yangınlarda toplam 12 hektar alanın zarar gördü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - İzmir'in Urla ilçesi Zeytinalanı mevki ile Seferköy'de ormanlık ve zeytin ağaçlarının bulunduğu bölgelerde başlayan iki ayrı yangın, ekipler tarafından kontrol altına alındı. Yangınlarda toplam 12 hektar alanın zarar gördü.

Zeytinalanı Şahintepesi mevkindeki çıkan yangına Orman Bölge Müdürlüğü ile İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Urla Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale ederken, aynı saatlerde Zeytinalanı'na yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki Seferköy Kekliktepe mevkisinde zeytin ağaçlarıyla kaplı alanda yangın başladı.

Lodosun etkisiyle hızla ilerleyen her iki yangın, havadan ve karadan yapılan müdahaleler sonrası kontrol altına alındı. Rüzgarın etkisini devam ettirmesi nedeniyle ekiplerin soğutma çalışmaların yoğun olarak sürdürdükleri belirtildi.

Zeytinalanı mevkisindeki evlerin yanı başına kadar ulaşan yangında, 2 hektar orman alanı ile 2 hektar zeytin ağaçlarıyla kaplı alanın alevlerden etkilendiği, orman alanı içerisindeki Ormancılık Araştırma Enstitüsünün çevresindeki ağaçların da yandığı bildirildi.

Seferköy'de çıkan yangında ise çiftlik evi, villa, site gibi özel mülkiyetteki bahçeler ile zeytin ağaçlarıyla kaplı toplam 8 hektar alanın zarar gördüğü kaydedildi.

Her iki yangının da çıkış nedenlerini belirlemek için inceleme başlatıldı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir