USD/ TRY 2.70'in altına gerilemek için somut adımlar bekliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tuncay Turşucu / İntegral Menkul Değerler Araştırma Direktörü

USDTRY dün gerilediği 2.6977 seviyelerinden bugün tepki gösteriyor. Koalisyon hükümetinin kurulacağına yönelik ılımlı açıklamalar bu konudaki beklentileri de güçlendiriyor. Ancak buna rağmen USDTRY 2.70 seviyesinin altına gerileyebilmiş değil. Bu bize USDTRY’de 2.70 seviyesinin altına gerileme için koalisyon konusunda somut adımları beklediğini gösteriyor. O zamana kadar 2.70-2.7250 aralığında dalgalanabilir. 

Kısa vadede 2.7250 direncinin üzerinde kalıcı seyirler ve kapanışlar oluşması durumunda 2.7430 seviyesine doğru ataklar görebiliriz. Hükümet’in oluşması durumunda USDTRY’de 2.70 seviyesinin altına gerileme beklenebilir. 2.70 desteğinin kırılması durumunda ise 2.65 seviyelerine kadar gevşemeler görebiliriz. 

Mevcut durumda Hükümet kurulana kadar geçen zaman içerisinde dalgalanmalar görebiliriz. İlk başta YSK kesin seçim sonuçlarını açıklayacak. Ardından Meclis açılacak ve yeminler edilecek. Sonrasında Meclis başkanı seçimi yapılacak ardından Cumhurbaşkanı yeni hükümeti kurma görevini vererek hükümet kurma görüşmeler başlayacak. Başka deyişle koalisyon görüşmelerinin resmi olarak başlaması Haziran sonu gibi görünüyor. 

998-001.jpg
 

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/